Humanitarni spektakl u Šujici: Dalić i Šimunić predvode humane zvijezde, Thompsonov koncert šlag na kraju

Šujica, Thompson

Šujica će u petak, 9. kolovoza biti domaćin tradicionalnog sportsko-glazbenog spektakla humanitarnog karaktera, koji je postao nezaobilazan društveni događaj i koji će okupiti vodeća imena hrvatskog sporta, glazbe, kulture i politike. Prethodnih godina ovaj spektakl privlačio je veliki broj ljubitelja sporta i nogometa, ali i onih koji to baš i nisu, ali su na drugi način željeli pomoći svojom nazočnošću te biti dio humanitarnog projekta.

Organizator manifestacije je Zaklada “dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba, koja već dulji niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Bosni i Hercegovini, a posebno u Šujici, odnosno Hercegbosanskoj županiji.

Potvrdili dolazak

S početkom u 16 sati počinje nogometni turnir na kojem će sudjelovati sljedeće momčadi: Humane zvijezde (reprezentativci vatrenih, poznati pjevači i političari, uglednici iz društvenog života), reprezentacija Hercegbosanske županije, reprezentacija svećenika Republike Hrvatske te Veterani Nogometnog kluba Šujica. Humane zvijezde dolaze predvođene Vlaovićem, Živkovićem, Đolonogom, Škarom, Vejićem, Stanićem, Grnjom, Balićem,Bićanićem, a očekuje se dolazak legendarnog nogometaša Hajduka Ivice Šurjaka, kao i glazbenika i glumaca: Mate Bulića, Slavena Knezovića i drugih poznatih imena iz sportskog, kulturnog i javnog života, a posebni gosti ove manifestacije bit će aktualni hrvatski izbornik Zlatko Dalić i legendarni hrvatski nogometni reprezentativac Josip Šimunić.

Thompsonov koncert

Nakon nogometnog turnira održat će se veliki koncert Marka Perkovića Thompsona, a prihod od prodanih ulaznica usmjerit će se za nastavak obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” koji se nalazi u Šujici.

Humanitarni nogometno-glazbeni spektakl ove godine održava se pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Eko Stridon d.o.o. iz Tomislavgrada, uz veliku pomoć i potporu drugih donatora i sponzora.

U proteklih nekoliko godina zajedničkim humanitarnim akcijama domaćina i Zaklade “dr. Franjo Nevistić” iz Zagreba, zahvaljujući ovakvim humanitarnim projektima, izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana i uređena internetska učionica u Osnovnoj školi u Šujici, u tijeku su radovi obnove Hrvatskog doma “Stjepan Radić” u Šujici te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.