FOTO/VIDEO  Hrvatski spot "Oda radosti" dobio turističkog Oscara

Turistički Oscar osvojen je u konkurenciji 180 zemalja koje nastupaju na berlinskoj burzi turizma ITB, a predstavnicima HTZ-a uručio ga je predstavnik Saveza njemačkih društava filmske i videoprodukcije.

Promidžbeni turistički film "Oda radosti" nastao je po ideji violončelistice Ane Rucner, koja u njemu i nastupa uz Zagrebačku filharmoniju i akademski zbor Ivan Goran Kovačić. Redatelj je Hrvoje Hribar, a produkciju je odradio Planet B. Film, inače, ima devet verzija, a Hrvatsku turističku zajednicu taj je projekt stajao oko 1,5 milijuna kuna. Spot "Oda radosti" gledat će, među ostalima, i gledatelji globalnih televizija, a uz njega je vezana i zanimljivost da se vrtio na ekranima u Europskom parlamentu na dan kad je Hrvatska potpisivala pretpristupni ugovor s EU. Spot je, inače, prvi put emitiran lani u rujnu, a iz Hrvatske turističke zajednice najavljuju da će ga kandidirati na još nekoliko međunarodnih natjecanja.

- Na njemu se radilo dva mjeseca, a ovo priznanje smatramo potvrdom da smo svojim promidžbenim alatima u samom vrhu. Koristit ćemo ga sve do ulaska u Europsku uniju, jer je u njemu, među ostalim, i slogan "Hrvatska - nova turistička zvijezda EU" - kazao nam je u Berlinu direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.