Glumac iz kultnog filma 'Ko to tamo peva' postao vozač autobusa

Devedesetih godina bio je DJ, zatim policajac, a od 2002. vozi autobus gradskog prometa u Beogradu na liniji 17. Nenad Kostić (41), mali muzičar iz filma "Ko to tamo peva", kaže da i danas, 30 godina kasnije, na poslu susreće iste situacije nalik onima iz kultnog filma, piše srpski Blic.

Nenad Kostić je 1980. godine išao u peti razred osnovne škole u Vrčinu, kad je od njegovog strica Miodraga, koji je svirao harmoniku, stigao poziv da ide sa njim da snima film u Deliblatsku Pješčaru. Stric mu je objasnio da želi svom prijatelju iz vojske Slobodanu Šijanu uslugu da snimi diplomski rad i da će u tom projektu sudjelovati svi poznati glumci. Jedanaestogodišnji Nenad je pristao otići na probu filma "Ko to tamo peva".

Za svoju je prvu ulogu dobio 1,5 milijuna dinara, što je tada bilo jako puno novaca. Za primjer, novi 'fićo' stajao je oko četiri tisuće. Problem se pojavio kada je trebao svirati drombulje jer naravno to nije znao. Međutim, Šijan je napravio ustupak, pa je to snimljeno preko playbacka.

Jednog dana na snimanju morali su napraviti scenu u kojoj ga Bata Stojković šamara, a zbog krupnog kadra morali su to stvarno odglumiti.

- Međutim, on me je toliko odalamio da je meni zazvonilo u ušima i suze su same krenule. Pobjegao sam iz autobusa koliko me noge nose i sakrio se u Pančevu. Filmska ekipa me cijeli dan tražila, a kad su me našli, Bata mi je donio najveću bombonjeru koja se mogla kupiti uz obećanje da me više tako neće udariti - priča Nenad.

Film je snimljen za samo 26 dana.

Nenad nakon završene srednje prometne škole počinje raditi kao DJ po beogradskim diskotekama.

- Nakon što sam odslužio vojsku u Ljubljani, počeo sam puštati glazbu sa ploča i to sam radio punih šest godina. Onda je došlo do rata i bio sam mobiliziran na ratištu u Vukovaru. Po povratku prijavio sam se na posao u policiji i radio sam u patroli u stanici u Rakovici punih četiri godine - priča Nenad.

Dodaje kako je izašao iz policije kada su ga poslali na Kosovo. Tada je otvorio igraonu s fliperima, stolnim nogometom, video igrama i drugim zanimacijama.

U jesen 2002. vidio je oglas za vozača gradskog prijevoza u Beogradu gdje sada vozi na liniji 17.

Dok turira na početnoj stanici "sedamnaesticu", priprema retrovizore za polazak, priča kako mu se "Ko to tamo peva" događa svaki dan.

- Dogodi se da moram naglo zakočiti pa putnici pričaju kao po scenariju iz filma. Čujem stalno "vozi Miško", ili "kako voziš, nije krumpir", ali se samo nasmijem i nastavim. Nije ni čudo što je film tako uspio, toliko raznih ljudi na malom prostoru, to je život - odmahuje Nenad i sa početne stanice kreće u novi krug "sedamnaestice".