Genijalni trikovi za čišćenje s pivom. Riješite se mrlja, ispolirajte namještaj....

pivo, trappist pivo, samostansko pivo, čokolada, pivo, pivo, korisna uporaba

pivo je odličan izbor pića u vrućim, ljetnim danima, no, dobro ga je imati i zbog čišćenja. Stručnjaci za čišćenje tvrde kako ćete uz pomoć piva očistiti mrlje s tepiha i ispolirati namještaj, ali otkrili su i još neke trikove...

Uklanjanje mrlja

Ako vam se izlije kava na tepih ili imate neku drugu mrlju, riješite je se uz pomoć piva. Izlijte malo piva direktno na mrlju i polako istrljajte čistom krpom. Mehurići piva će pomoći u "izvlačenju" mrlje.

Poliranje namještaja

Ako imate tragove čaša na drvenom stolu, možete ih se riješiti uz pomoć piva. Izlijte malo piva na površinu i očistite krpom. Vaš drveni namještaj će ponovno zablistati. Bakreni predmeti Kiselost piva, kažu stručnjaci, pomaže da bakar opet zablista, a pritom ga neće oštetiti. Krpu navlažite s pivom, ispolirajte bakrene predmete koje imate i podarite im novi sjaj.

Pedikura

Umjesto tople vode, u lavor ulijte pivo i namačite noge prije pedikure. Može vam se činiti kao neobična ideja, no mogli biste je brzo isprobati kada znate da će kvasac omekšati kožu, a alkohol dezinficirati.

vecernji.hr