FOTO  Otvorena najveća izložba pasa u BiH!

Posušje, izložba pasa, psi, zabava

Danas je u Posušju otvorena 15. Međunarodna, nacionalna i specijalizirana izložba pasa svih rasa Memorijal Robert Oreč “Bobo.

Riječ je o najvećoj izložbi pasa u Bosni i Hercegovini koja će trajati do sutra do večernjih sati u organizaciji Kinološkog saveza Herceg-Bosne, Kinološkog saveza u Bosni i Hercegovini i Kinološke udruge Posušje.

Izložba se održava na stadionu Mokri Dolac u Posušju, a na njoj sudjeluju nevjerojatna 323 psa iz 24 zemlje u čak 103 različite pasmine. U 13 i 19 sati svakoga dana u svim kategorijama biti će izabrane najbolje pasmine, a vlasnici će biti nagrađivani poklonima i pokalima.

Izložbu je službeno otvorio Ante Begić u ime načelnika općine Posušje Branka Bage te ispred Povjerenstva za „Posuško lito“ u sklopu kojeg se ova manifestacija i održava.

Trenutno vlasnici ponosno pokazuju svoje četveronožne ljubimce u nadi da će upravo njih suci nagraditi pobjedničkim peharom.

Spremajući se za izložbu, vlasnici ne prepuštaju ništa slučaju, tako za svoje ljubimce koriste luksuzni način transporta. Neki od njih koriste specijalna kolica koja izgledaju kao ona za bebe, ali su namijenjena psima. Većina ih je došla sa svojim kamp vozilima sa prostorom za smještanje hrane i dva držača za čaše i veoma su prikladna za manje životinje kao što su psi i mačke.

U razgovoru sa sudionicima, koji dolaze iz različitih europskih zemalja iz godine u godinu u Posušje, doznajemo kako su prezadovoljni domaćinstvom, a posebno iz razloga što je ove godine izložba smještena na prekrasni posuški zeleni dragulj.