Dubrovački zimski festival traje do 6. siječnja, 160 programa na 20 lokacija

zabava, Dubrovnik, advent, festival

Čak 160 programa na 20 festivalskih lokacija u  Dubrovniku bit će organizirano do 6. siječnja do kada će trajati ovogodišnje šesto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala.

Festival je službeno otvoren 30. studenog paljenjem prve adventske svijeće i dekorativne blagdanske rasvjete, a Festival je otvorio koncert grupe The Frajle na Stradunu. Bio je to samo jedan od ukupno 11 koncerata koji će biti održani u okviru Festivala.

Kako su danas u Sarajevu tijekom predstavljanja ponude najavili zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Gradske uprave Dubrovnika Marko Miljanić bit će organizirano niz programa za sve uzraste.

U pripremi i organizaciji Festivala sudjeluje 500 ljudi, a svi Dubrovčani kao i posjetitelji iz drugih gradova i zemalja imat će priliku uživati u koncertima, predstavama, radionicama i moći će posjetiti 33 adventske kućice s gastronomskom ponudom i suvenirima.

U okviru programa "Subotnje jutro u Gradu", već tradicionalno građanima i posjetiteljima bit će omogućeno besplatno turističko razgledavanje grada.

Za vrijeme trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometovat će adventski vozić, besplatan za sve putnike, dok je radno vrijeme klizališta svakim danom od devet do 22 sata.

Zamjenik gradonačelnika Sarajeva Milan Trivić i Tepšić podsjetili su danas da su Sarajevo i Dubrovnik službeno prijateljski gradovi od 2007. godine, ali to prijateljstvo seže stoljećima unazad te su izrazili nadu da će se ono nastaviti produbljivati.

Istaknuto je da su gosti iz Bosne i Hercegovine u Dubrovniku i dalje najbrojniji tijekom zimskih mjeseci.

Predstavljanje ponude u Domu mladih u Sarajevu upotpunile su klapske numere Folklornog ansambla Linđo, a jedan od osnivača i inicijatora klape je Sulejman Muratović iz Doboja koji je u Dubrovnik došao 1964. godine i tu ostao.