Djevojkama na plaži zbog vrućine se počela topiti šminka; mrlja je sve do Italije

Gradac
...e to posao, danas je Split pogodila katastrofa koja se ne pamti još od fešte svetog Duje 2007. kada nitko od izvođača nije napomenuo kako je Split najluđi grad na svitu.

Da stvar bude gora, riječ je o eko katastrofi od kakve se hrvatski turizam neće oporaviti godinama, a strka, vika i bježanje stranaca sa plaže mnoge su posjetili na čuveni egzodus sa Žnjana 2009. godine kada je Grdović slučajno rutnuo u upaljač i izazvao seriju požara.

Naime, uslijed velikih vrućina na poznatoj splitskoj plaži na koju dolaze oni koji žele biti viđeni jednom broju djevojaka se počela topiti šminka. Užarena šminka nosila je sve pred sobom, a uskoro se u moru formirala mrlja koja se još uvijek nezaustavljivo širi.

„Bilo je grozno. U jednom momentu iz mora je izronila nekakva spodoba. Mislio sam da je neko čudovište ili, još gore, da je neka feministkinja koja će mi pričati o pravima žena. Kada me krenula zagrliti počeo sam se derati. Tek sam onda shvatio da to nije nikakvo čudovište, nego da mi se djevojci razlila šminka", govori nam jedan prestravljeni očevidac koji se kupao na popularnoj plaži.

Slična iskustva imaju i brojni drugi očevici. Nažalost, uslijed sveopće panike došlo je i do nezgoda, ali srećom samo s lakšim posljedicama. Najgore je prošao jedan dječak na kojeg se odronio veći komad užarenog pudera koji je pao s lica jedne sponzoruše. Srećom, dječaku su potrčali ljudi u pomoć pa je sve ostalo na lomu noge.

Brojni stručnjaci upozoravaju da su ovakve situacije potencijalno opasne i kako djevojke moraju biti posebno oprezne. „Ako si prijateljice lagala da je original, vodonepropusna i da podnosi velike vrućine, tvoja šminka je i dalje pazarski škart. Njih možeš lagati, sunce baš i ne", brojne djevojke upozorava jedan novinar Storyja kojeg smo sreli na plaži, a koji je želio ostati anoniman jer mu dečko misli da je na depilaciji.

sprdex.com