FOTO  Djeca iz župa Drvar i Grahovo ljetovala u Slanom

ljetovanje
... od 19. do 25. kolovoza 2018. u Grgurićima kod Slanog u Dubrovačkom primorju. Tamo su bili gosti Dubrovačke biskupije u duhovno-pastoralnom centru „Gospin dom" na poziv katedralnog župnika iz Dubrovnika don Stanka Lasića koji je i upravitelj ovog centra.

Odmor je bio duhovno-edukativno-rekreativnog karaktera pa su djeca osim druženja i duhovnih točaka većinu vremena proveli u kupanju na moru. U nekoliko navrata imali su prilike upoznati i znamenitosti Slanoga.

Djeca su jedan dan proveli u obilasku Dubrovnika gdje im je domaćin bio don Stanko Lasić sa svojim župnim suradnicima. Budući da im je većini to bio prvi dolazak u Dubrovnik obišli su Stradun i znamenite zidine Starog Grada, posjetili su crkvu sv. Vlaha i dubrovačku katedralu, a izlet brodom na otok Lokrum za sve je bio jedinstven doživljaj. Nakon što su se okrijepili u prostorijama katedralnog župnog ureda, djeca su posjetila i dubrovački akvarij.

Osim u Slanom, djeca su se imala prilike okupati i u uvali Prapratno na Pelješcu, a tom su prilikom posjetili grad Ston, gdje su na poseban način dojam ostavile stonske zidine i drevna stonska solana.

Na povratku kući zaustavili su se u Ravnom, u istočnoj Hercegovini, pred spomenikom velikom hrvatskom svećeniku, filozofu i znastveniku Ruđeru Boškoviću, koji vuče podrijetlo iz obližnjeg Orahova Dola u Popovu polju.

Zadnja postaja ovog putovanja bilo je Međugorje gdje su djeca u molitvi zahvalili Bogu i Gospi za sva primljena dobročinstva, a posebno su se pomolili za sve doborčinitelje iz Dubrovačke biskupije koji su im omogućili ovo nezaboravno ljetovanje.

Župa Drvar