Cheesecake u čaši: Lagani recept bez miksera i pećnice

cheesecake, recept, cheesecake, recept

Podloga ili baza:

- 50 g integralnog keksa
- 25 g maslaca omekšanog na sobnoj temperaturi

Krema:

- 100 g grčkog jogurta
- 50 g svježeg krem sira
- 75 g slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu

Preljev:

- 250 g jagoda
- 1 žlica šećera
- 1 žlica svježe cijeđenog soka limuna

Priprema:

1. Keks sameljite i pomiješajte s maslacem rastopljenim na sobnoj temperaturi. Smjesu rasporedite u 3 zdjelice ili čaše te zbijte pomoću oblog dijela žlice, te ostavite u hladnjaku dok pripremate ostatak kolača.

2. Slatko vrhnje istucite sa šećerom u prahu dok ne postane čvrsto, jogurt izmiješajte sa svježim sirom i dodajte u tučeno vrhnje. Sve sastojke nježno miješajte dok se ne sjedine. Kremu dodajte na pripremljenu podlogu od keksa i ponovno sve vratite u hladnjak na najmanje sat vremena.

3. U međuvremenu svježe jagode nasjeckajte na sitno i preacite u lončić dodajte šećer i limunov sok te stavite u lončić i kuhajte na laganoj vatri oko deset minuta uz neprestano miješanje. Smjesu ostavite da se ohladi i potom je dodajte na prethodnu kremu. Vratite u hladnjak do posluživanja.

Savjet: Doza navedenih sastojaka dovoljna je za 3 porcije deserta ili manje ovisno o veličini čaše. Voće u preljevu možete mijenjati po želji, ali uz sir najbolje odgovara kiselkasto voće poput višanja, malina, kupina i svih vrsta bobičastog voća.

zadovoljna.hr