Brza juha od brokule: Recept za obrok koji grije dušu i tijelo

Krem juha, brokula, recept, juha od brokule, recept
Brokula je i mnogim odraslima, ne samo djeci, vrlo često neprivlačna namirnica, što zbog svoga mirisa, što zbog svoje brašnaste teksture ako je prekuhana. Još ako je uz nju poriluk, mnogi će uzviknuti "ma nema šanse!" No, uz recept za ovu gustu juhu od brokule, dajte šansu brokuli i promijenite pogled na ovu niskokaloričnu i vlaknima bogatu namirnicu jer ova je juha tako fina!

Brokula zbog svojih minerala i vitamina spada u superhranu koja vas za čas napuni energijom, i to ako se konzumira sirova. Izblendajte je sa sokom od limuna i otkrijte "rudnik" energije uz gutljaj koji će vas pretvoriti u Brzog Gonzalesa.

Sastojci:

-500 g brokule
-1 komad poriluka
-2 režnja češnjaka
-1 grančica svježeg timijana ili žličica suhog
-200 ml mlijeka
-sol, papar
-maslinovo ulje

Za služenje:
-par kapi slatkog vrhnja

Postupak:

1. Brokulu operite i razdvojite na manje cvjetove. Poriluk očistite od zemlje i operite pa ga narežite na tanje kolutove.

2. U posudu stavite maslinovo ulje, zagrijte ga pa dodajte nožem drobljeni češnjak, timijan i čim zamiriši ubacite poriluk. Pirjajte jedno 5 minuta dok poriluk ne omekša.

3. Potom u posudu dodajte brokulu i zalijte vodom tako da voda pokrije povrće. Kad zakuha posolite i popaprite. Kuhajte na srednje jakoj vatri oko 25 minuta, odnosno dok brokula ne omekša.

4. Štapnim mikserom izmiksajte u gustu smjesu, dodajte mlijeko, pustite da juha još samo lagano prokuha, probajte i prema potrebi dodatno začinite solju i paprom pa poslužite.

5. Služite u dubokim tanjurima ili zdjelicama i po želji pokapajte slatkim vrhnjem.

Izvor: zadovoljna.hr