Božićni koncert klapa 19. prosinca

Božićni koncert, klapa Drača, Drača, klape

Na koncertu, kojeg organiziraju Hrvatsko glazbeno-pjevačko društvo „Hrvoje" i Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača, nastupit će 12 hercegovačkih klapa i to: „Hrvoje", Ar'ja", „Narenta", „Drača" i „Krš" iz Mostara, „Grga" iz Posušja, „Lira" i „Trebižat" iz Trebižata, „Signum" iz Čapljine, „Diva" iz Širokog Brijega te klape „Smilje" iz Čitluka i „Studenac" iz Kruševa.

„Ponosni smo na ovaj koncert. Nije mala stvar imati ovakvu tradiciju kakvu ima ovaj koncert. Njime još jednom želimo pokazati koliko je klapska pjesma postala sastavni dio naše baštine i kako je sve više dobrih klapa koje se rame uz rame s onim najboljim klapama. Klapsko pjevanje, u svim svojim varijantama, danas je sigurno nešto najljepše što hrvatska kultura može ponuditi. Kao i obično svaka će klapa na koncertu pjevati dvije pjesme, a jedna mora biti božićna", kazali su organizatori.

Ulaz na koncert je slobodan, a kao i prošle godine voditeljica će biti izvrsna radijska urednica Ivana Suton.

Organizaciju koncerta podržali su: Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti - Sarajevo, HT Eronet, Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna i vinarija „Keža" iz Ljubuškog.

Božićni koncert,klapa Drača,Drača,klape