Blidinje: Marinko Šarić - Ćurdušić prvak u laganju za 2014. godinu

lažov, Blidinje, hajdučke vrleti
Manifestacija je tradicionalnog karaktera i održava se od 2002. godine , a poznato je i da je jedinstvena u svijetu jer je ovo jedino natjecanje u laganju.

I ove godine žiri je imao težak posao jer je konkurencija bila jaka, prijavilo se 11 natjecatelja između kojih su i dvije žene . Ove godine titulu najboljeg lažova odnio je Marinko Šarić - Ćurdušić iz Rakitna, ovo je njegova druga pobjeda na ovoj manifestaciji. Drugo mjesto osvojio je Dragan Vučić - Gavran iz Čitluka, a treće mjesto odnijela je jedna od dama Draga Šarić iz Rakitna. Natjecatelji su nagrađeni hajdučkim nagradama, a pobjednik Marinko kući je otišao bogatiji za pršut, 4 litre vina i 1700 kubura. I ove godine tražilo se mjesto više, a zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati uz "Širokobriješke dukate". Tradicija održavanja ove manifestacije se nastavlja, ne sumnjamo da će zadnje mjesto biti popunjeno i sljedeće godine , a do tada uživajte uz pobjedničku Marinkovu priču!

"Dolazim ja u banku platiti neke račune. Banka je nanovo uređena, sve fino, podovi glatki .... a onda vidim ulazi jedna fina uglađena dama četrdesetih godina u štiklama i minici. Bacim ja pogled na nju, ona pogleda u mene, kad štikla joj se okrene, a dama pade ko pokošena. Zove ona u pomoć jer ne može mrdnut, napravila na podu špagu. Priđem joj ja da joj pomognem, a ona meni pokazuje da joj pogledam ispod suknje. Pogledam ja, kad vidjeh da se napravio jedan vakum, ne može dama da se pomjeri skroz se zalijepila. Kontam sad što ću?Onda sam je uzeo i povlačio preko cijele banke do ulaznih vrata, povukao je do jedne fuge kako bi ušao zrak da bi mogla ustat s poda. I pomoglo je. Sretna dama što sam je spasio pa me nagradila sa 100 eura i večerom i piće u Hajdučkim vrletima.

Sve fotografije možete pogledati OVDJE

Blidinje.NET