5 trikova za brzo raskićivanje bora s kojima će sve kuglice biti na broju

bor, kako brzo raskititi, savjeti, Božić, kićenje bora
1. Iskoristite kartone od jaja
Ne znate kako biste spremili manje kuglice? Stavite ih u kartonske kutije od jaja. Ove su kutije stvarane tako da se u njih pohranjuju osjetljivi predmeti, pa svakako iskoristite tu činjenicu.

2. ‘Pregradite' kutiju za cipele
Ako ste vješti sa škarama, ljepilom i kartonom, sami možete ‘pregraditi' postojeću kutiju (npr. od cipela) i u nju spremiti ukrase za bor. Važno je napraviti dovoljno mjesta za svaku kuglicu, te je kartonskom pregradom zaštititi od ‘sudaranja'.

3. Ubacite kuglice u čaše
Ostalo vam je plastičnih čaša od blagdanskih tuluma ili rođendanskih slavlja? Ubacite po jednu kuglicu u svaku čašu i tako ih pohranite u veću kutiju. Plastične čaše spriječit će sudaranje kuglica i lom vaših vrijednih ukrasa.

4. Razvrstaje ukrase po materijalu
Čak i ako već imate na raspolaganju specijalizirane plastične kutije s pregradama za pohranjivanje božićnih ukrasa, budite oprezni s punjenjem iste.
Razvrstajte ukrase prema materijalu od kojeg su napravljeni: plastične kuglice možete staviti zajedno, drvene ukrase odvojite na posebnu hrpicu, a staklene kuglice dodatno zaštitite, odnosno zamotajte u papirnate ubruse ili neku nježnu tkaninu.

5. Spriječite petljanje kuglica
Stavite li mnogo kuglica u jednu kutiju može doći do petljanja vezica koje se obično vješaju na grane božićne jelke. Da bi spriječili tu pojavu, sve manje lomljive kuglice (npr. plastične) nanižite na štap i tako pohranite u kutiju do sljedeće godine.

zadovoljna.hr