3 brzinska napitka s efektom jačim od klima uređaja - 23.07.2014

napitak, osvježenje, napitak, masnoće, zasićene masnoće, smanjuju razinu kolesterola, regulira odnos dobrog i lošeg kolesterola

NAPITAK OD JOGURTA I VODE

Duet vode i jogurta poznat pod imenom lassi tradicionalno je piće Indije, zahvaljujući probiotičkim bakterijama voljet će ga svaka probava a uz nekoliko sočnih komadića voća i svako tijelo željno osvježenja.

Sastojci i priprema:

- 2 dcl jogurta
- 2 dcl vode
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- ½ šalice nasjeckane dinje
- ½ šalice borovnica ili ribizla

Sve sastojke ubacite u blender i miješajte dok smjesa ne postane kremasta. Napitak spremite u hladnjak i kada god vas obuzme val vrućine otpijte nekoliko gutljaja.

VODA S KRASTAVCIMA I MENTOM

Vodeći borac među povrćem protiv vrućina je krastavac, zeleni duguljasti plod obiluje vodom koja osim što rashlađuje u tijelu djeluje poput virtualne metle koja ispred sebe čisti toksine. Osim ugodna okusa, listići metvice aromatizirat će običnu vodu i ispustiti svojstva hlađenja kojima umiruju sve što u tijelu prelazi ravnotežu.

Sastojci i priprema:

- 1 l hladne vode
- 1 svježi krastavac
- par listića svježe mente
Krastavac narežite na kolutiće i ukoliko je domaći obavezno ostavite koru, dodajte ga u vodu kao i nasjeckane listiće mente. Osim toga želite li iznenaditi goste s novim piće, možete u kalupe s vodom staviti listiće mente, zamrznuti ih, pa tako ukrašene dodati u vrč s vodom i krastavcima. Stavite dvije do tri kriške krastavca i nagrubo narezane mente u čašu vode. Ohladite u frižideru.

NAPITAK OD ĐUMBIRA

Iako smo mišljenja kako začinski element ljekovitog đumbira, pikantna ljutkasta aroma, nikako ne zvuči poželjnim na visokim temperaturama njegovo je djelovanjje upravo suprotno. Naime đumbir pomaže u reguliranju tjelesne temperature tijela.

- 1 l mineralne vode
- svježi sok limete
- 30 g naribanog đumbira
- 1/3 šalice nasjeckane mente
- 1 žlica meda

Sve sastojke stavite u blender i izmiješajte, ukoliko vam komadići povrća smetaju po želji napitak procijedite. Stavite ga u hladnjak na hlađenje i konzumirajte kada osjetite žeđ.

zadovoljna.hr