10 trikova s kojima ćete na svakoj fotografiji ispasti savršeno

Beč, sajam, fotografija, poziranje, trik, foto trik
1. Ako na fotografijama škiljite ili zatvarate oči upotrijebite ovaj trik. Zatvorite oči i sekundu prije fotografiranja otvorite oči. Tako će vaš pogled izgledati iskreno i svježe.
2. Kako bi izbjegli podbradak ispružite vrat i spustite ramena. Glavu lagano pogurajte prema naprijed i tek primjetno spustite bradu. Možda ćete si izgledati neobično, ali ovaj trik stvarno djeluje.

3. Želite li da vaše oči na fotografiji izgledaju besprijekorno ne zaboravite staviti maskaru. Ona će istaknuti konture oka i naglasiti vaš pogled.

4. Svatko o d nas ima profil lica koji je fotogeničniji, a fotka gdje je lice okrenuto direktno u fotoaparat rijetko ispadne savršeno. Promotrite stare fotografije i otkrijte koji je vaš. Kada se fotografirate, lice lagano nagnite na jednu stranu tako da bolji profil bude u prvom planu.

5. Želite li 'nabaciti' savršen osmijeh upotrijebite ovaj ekspresni trik. Jezik pritisnite na gornje nepce i tek onda se nasmijte. Tako će vaš osmijeh izgledati umjereno i prirodno. Sličan efekt možete dobiti ukoliko tijekom fotografiranja rastegnete usne u osmijeh dok izgovarate riječ 'Siiir'.

6. Želite li na fotografiji ispasti prirodno slikajte se s nekim predmetom u ruci poput šalice, knjige ili torbe. Tako će vaše ruke zauzeti prirodan položaj, a i cijela fotografija će izgledati prirodnija.

7. Izbjegavajte previše svjetlucavih detalja na licu. Lom svjetlosti tijekom fotografiranja može promijeniti vaše lice i naglasiti dijelove koje ne želite. S druge strane, svjetlucavi detalji dozvoljeni su na području dekoltea. Za to upotrijebite bronzer ili shimmer.

8. Želite li da vaša fotografija ispadne što prirodnija fotografirajte se ispred bijele pozadine. Tako će boje na fotografiji biti prirodnije i čišće, a vaše će lice zablistati.

9. Usne ukrasite svjetlijim ružem. Tamni, mat tonovi ugušiti će vaše lice. Isto tako,želite li napraviti ozbiljnu fotografiju, bez osmijeha, ne stišćite usne već ih lagano otvorite, odnosno opustite donju usnu tek toliko da provire zubi.

10. Fotografije uslikane iz blage ptičje perspektive (neznatno iznad visine pogleda) laskaju vašem licu. S druge strane, one fotografirane odozdo skraćuju vašu figuru i na lice bacaju neželjene sjene.

zadovoljna.hr