WHFest predstavlja žiri– Tko će odabrati najbolje?

West Herzegovina Fest, WHF, WHF, WHF
Nakon selekcije prijavljenih radova, a na festivalu je željelo sudjelovati 380 autora, selektori su odabrali 9 bendova, 22 filma i 27 kratkih priča koje će ocijeniti festivalski žiri.

Ove godine u glazbenom žiriju su Zlatko Gall - novinar, pisac i glazbeni kritičar, Samir Čulić - glazbeni urednik, Miljenko Puljić - glazbenik i direktor marketinga Kazališta Komedija, Ivan Galić Ivećko - začetnik, osnivač, pokretač, organizator i glazbeni urednik West Herzegowina Festa te Hrvoje Horvat - glazbeni novinar.

Filmski žiri čine glumci Nina Violić, Dragan Bjelogrlić, Armin Omerović, Branislav Trifunović te poznati televizijski odabirač Đelo Hadžiselimović.

U književnom dijelu festivala o najboljima će odlučivati pisci Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke i Marijo Glavaš.

U književnom dijelu WHFest je pripremio predstavljanje knjige ''Naša žena'' Tanje Mravak, jedne od najboljih regionalnih spisateljica kratke priče, koje će se održati u petak, 27. 7. u 18 sati u hotelu Park.

Program ''Kratka priča o kratkoj priči'', u kojem će biti proglašeni pobjednici književnog dijela festivala te održano druženje autora sa žirijem, bit će održan u subotu, 28.7. na istom mjestu u 18 sati.

Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, a ocjenjivat će se i najbolji styling koje će nagraditi Levi's. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1.000 KM HT-Eroneta.

Kao i svake godine, svake festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti čiji će koncerti zatvarati svaku festivalsku večer.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko V., druga večer rezervirana je za bend Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti koncert Bajage i Instruktora.

Za detaljan program festivala posjetite internetske stranice WHFesta (www.whfest.com)te Facebook stranicu festivala (www.facebook.com/WestHerzegowinaFest).

Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.