FOTO  Vrgorac-Dani bikle

Vrgorac

Da malo pojasnimo za one koji neznaju što je bikla?Bikla se radi od kozijega mlijeka i mladog mošta i to se sve skupa smješa u jednakim količinama.  Radi se o crnom moštu ili mladom vinu, a može se raditi i od kravijega mljeka.

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Vrgorca Ante Franić, a nakon toga nastupa mandolinski orkestar, a potom i  kulturno umjetnička društva: Dusina iz Dusine, Rogotin iz Rogotina, Kud Petrovo polje iz Kjaka, Kud Dicmo iz Dicma i udruga za očuvanje kulturne baštine iz Dicma, Kud Matokit iz Vrgorca.

Svoju točku izveo je i plesni sastav Zumba iz Vrgorca sa voditeljicon Antonelom Miličević. Na koncu nastupa Bend Mjesni odbor koji svojim hitovima zabavja publiku.

Na trpezi ove manifestacije bilo je Poljičkoga soparnika, domaćih kolača., pršuta sira i naravno domaćega vina, ali i prvih mandarina iz doline Neretve

Za sve prisutne je poslužen gulaš od divjači koji su spremili članovi lovačke udruge Matokit iz Vrgorca. Fešta i zabava je potrajala duboko u noć.Veliko hvala organizatorima i svim sudionicima.

Tekst i foto by:Ivica Lozina.