FOTO  Vinarija Brzica: Krštenje mladog vina

erdut vino, krštenje vina

Kao svake godine tako je bilo i ove godine u ravnoj Slavoniji krštenje mladoga vina pa smo se tako ove subote družili na obiteljskome poljoprivrednome gospodarstvu obitelji Ive i Snježane Brzica i njihova tri sina i kćerke. Da se malo posjetimo vinarije Brzica znači nalazi se u mjestu Erdut točno poviše Dunava.

Vinarija je stasala 2011 godine i prevladavaju sorte od crnoga Carbanet,Sauvignon, Merlot i Vranac a od bijelih tu su;Graševina i Chardonnai. Ne da je samo vrhunski pogled na Dunav, Bačku i ravni Srijem nego su i vina vrhunska u što su se mnogi uvjerili. Vinarija je bazirana na kvalitet, i a ne kako neki radi na kvantitetu zato su i vina vrhunska koja draže nepca gostiju i što je najvažnije ne boli glava i nema nikakvog mamurluka.

Jednostavno ne da se riječima opisati spoj vrhunskoga vina hrane i ugođaja tako je bilo i ove subote gdje su se okupili mnogi poznati i nepoznati i kušali vrhunska vina i uživali u gastronomskoj ponudi graha, kulenu istarskome pršutu i Slavonskoj šunki koje je spremio sin od Ive Borna i naravno uz tamburaše imena Kandžije iz Osijeka,Što reći na kraju treba doći i kušati i uživati u ugodnome ambijentu OPG Brzica.

Tekst i foto by:Ivica Lozina