VIDEO  : Top 5 tučnjava u parlamentu

Zadnjih nekoliko sjednica u Hrvatskom saboru bilo je poprilično burno. Na svađe između HDZ-a i SDP-a već smo navikli, na zadnjoj sjednici vrlo žučnu raspravu imao je HDZ-ov trolist Šeks, Bebić, Jarnjak. HDSSB-ovci su u Saboru pričali na megafon, recitirali pjesmice i dijelili uputnice za psihijatra. Nedavno je, za vrijeme predsjedavanja Saborom, Luka Bebić rekao da se boji kako će stvari, ako se ovako nastavi, prijeći u nešto više od verbalnog obračuna. Pogledajte top 5 situacija u svijetu u kojima se dogodilo upravo to :

5. Južna Koreja

Opozicija je vladajuće optužila da je novim zakonom, mediji stavljeni pod državnu kontrolu ( poznato, zar ne ? ), te su odlučili pod svaku cijenu spriječiti ovakav zakon. U direktnom okršaju sudjelovao je i nježniji spol, a neredi su se nastavili i izvan parlamenta.

4.Bolivija

Bolivijski parlamentarci svoju ogorčenost lošim stanjem sudstva i korupcijom u zemlji nisu mogli izraziti riječima. Vladajući isto nisu ostali dužni. U ovu sveopću tučnjavu uključile su se i zastupnice prolijevajući vodu, bacajući čaše i papire na svoje političke oponente.

3. Tajvan

U zemlji u kojoj parlamentarne tučnjave nisu rijetkost zastupnici su se sukobili oko izbornog izbornog zakona. Sve je počelo bacanjem cipele, završilo se na masovnom kung fu obračunu

2. Indija

Rasprava u indijskom parlamentu o ljudskim pravima završila je poprilično nasilno. Nakon što su pripadnici manje opozicijske stranke prišli klupi predsjedavajućeg nastao je sveopći metež. Ova tučnjava, specifična je po tome što su se zastupnici jasno podijeli u dva tabora i obračunavali sa sigurne udaljenosti bez direktne konfortacije. Međutim gađanje stolicama i stalcima za mikrofon, koji su se pokazali poprilično opasnim oružjem, nije izostalo.

1. Ukrajina Zemlja koja je bila poprište dosad najvećih nemira zabilježenih u parlamentu bez sumnje jest Ukrajina. Zbog ratifikacije sporazuma sa Rusijom i rasprave o korupciji premijerke Timošenko blokirani su ulazi u parlament, letjela su jaja, šake, a bačen je i suzavac.

izvor: drugacije.hr