Mlade majke prodaju svoje mlijeko na internetu i zarađuju po 1.200 dolara mjesečno

Na taj način pomažu majkama koje nemaju mlijeka ili ne izdajaju dovoljno za svoju djecu te zarađuju od 300 do 1.200 dolara svaki mjesec. "Na Googleu sam upisala "Mlijeko za prodaju" i "Mlijeko za donaciju" te sam došla do internet stranice onlythebreast.com te sam tijekom prvog tjedna nakon što sam se registrirala pronašla obitelji u državi Ohio kojem je trebalo mlijeko te sam im poslala", ispričala je Kamilla Vainshtok iz New Yorka,prenosi index.hr.

Na pitanje da li joj nije bilo previše čudno da svoje mlijeko stavlja u plastične vrećice i šalje ih poštom nepoznatim ljudima, Kamilla je odgovorila: "Definitivno mi je bilo čudno, ali sam znala da pomažem obitelji kojoj je to potrebno. Njihovo dijete nije dobro reagiralo na mlijeko koje je do tad dobivalo te je imalo grčeve i povraćalo je. Shvatila sam da, ako joj njeni roditelji ne mogu pomoći, a ja mogu, ne znam zašto to i ne bih učinila".

Jedna od žena koja je to činila nekoliko mjeseci uspjela je čak skupiti dovoljno novca da kupi novi kamionet. "Mi smo obitelj s jednom plaćom, naime, samo moj suprug radi. a sad smo uspjeli kupiti novi kamionet u koji svi stanemo jer je moj auto bio premalen. Ovo je definitivno pomoglo da si priuštimo stvari koje inače ne bismo mogli", izjavila je Allee Kincaid iz Iowe.

Iako se majčino mlijeko tretira kao prehrambeni proizvod pa se zbog toga može slati poštom bez dodatnih liječničkih potvrda, liječnici upozoravaju da se upravo zbog toga ne može znati je li neka majka zaražena nečime i koliko je njeno mlijeko ispravno, a postoji čak i mala mogućnost da se na taj način prenese HIV. S druge strane, majčino mlijeko znatno pomaže djeci da izgrade svoj imunitet, da im kosti ojačaju, da se brže razviju te da imaju veći kvocijent inteligencije.