VIDEO  Jahač apokalipse snimljen u Egiptu?

U video reportaži o neredima u Egiptu zabilježena je tajanstvena pojava koja nalikuje na jednog od zlokobnih jahača apokalipse, piše net.hr.

Na snimci se jasno vidi obris konja i jahača. Konj je u galopu, a prije nego što nestane, podigne se iznad tla kao da polijeće.

Ova utvara bljedunjavog je sjaja, a svojim zelenkastim isijavanjem pomalo nalikuje na duhove iz filma Istjerivači duhova.

Naravno, oni koji ne vjeruju u kraj svijeta ili u utvare, nude nekoliko objašnjenja za ovaj fenomen. Jedino moguće objašnjenje je, kažu, da se radi o odbljesku ili optičkoj iluziji.

Smatraju da je sve snimljeno iz stana tj. da je snimano kroz prozorsko staklo. To bi značilo da je 'utvara' samo odraz na staklu koji se mogao pojaviti zbog okolnosti ispred, ali i iza kamere.

Skepticima je sumnjivo i što se konjanik pojavljuje kada je kamera pod određenim kutom, kreće se zajedno s kamerom, a kada se kut snimanja promijeni, pojava nestane.

Povjerenje im ne ulijevaju niti tri točke na lijevoj strani slike koje se kreću zajedno s 'jahačem', a one su očita refleksija.

Još jednostavnije objašnjenje jest da obični odraz vidimo kao konjanika samo zato što nam je sugerirano da anomalija nalikuje na njega.

Kako god da bilo, pogledajte snimku ovog neobičnog fenomena koju je prenijela američka tv postaja MSNBC