VIDEO  Ekrem Jevrić dobio konkurenciju na "Youtube" – Hajdi je postala punoljetna!

Ovo bi, ukratko, bio sadržaj trominutnog "spota“, koji prijeti da potuče sve rekorde gledanosti na "You tube“! Sada je već izvjesno, ako ikome uspije da skine sa trona čuvenog Ekrema "kuća-pos’o“ Jevrića Gospodu, onda bi to mogla da bude neponovljiva gospođica Hajdi, koju su neki od milošte prozvali Heljda. Ali, da su joj samo takvi komentari, pjevala bi Hajdi od radosti.

Međutim, opaske tipa "kakva seljanka“, "parada primitivizma i neukusa“, "šta reći, a ne zaplakati“, primorali su mlađanu slavljenicu da zatvori profil na "Facebooku" i uskrati "zavidnim“ ljudima priliku da se na njen račun podruguju. Ipak, kako su fotografije već otišle među’ narod, zabava se nastavlja, a poslije prvobitnog šoka inspirativni forumaši počeli su da postavljaju i zahtjeve, tipa: "zašto se na snimcima ne vidi fontana sa patuljcima, sigurno je imaju...“, "trebalo je da se slika pored ograde sa kamenim patkama...“



Ruku na srce, Jankovićima vjerovatno nije jasno u čemu su pogriješili. Trudili su se, nije da nisu. Ne samo što je čitav ženski dio porodice – izborom garderobe – dao sve od sebe da isprati ružičastu modnu zamisao njihove princeze, već su uspjeli i da čitav enterijer pretvore u "ružičastu bajku“. Da se ne lažemo, sigurno nije bilo lako uskladiti boju torte i suncobrana, pozivnica i zavjesa... Da ne pričamo o suvenirima za zvanice u vidu olovaka sa imenom nasljednice i majicama sa natpisom "Ja sam bio na Heidinom 18. rođendanu“. Koliko novca je potrošeno za ovu svetkovinu, teško je zamisliti. Ali, jednom se puni 18. godina, pa čemu štednja?!



Radili su Jankovići i zaradili, a kad se već ima, što da to ne vidi cijelo selo. Ma, kakvo selo?! Cijela Srbija! "Neka dušmani puknu od ljubomore“, pomislili su ponosni gastarbajteri i pohitali da svima pokažu šta znači "ima se – može se“. E, tu su se malo prešli. Umjesto da pukne od ljubomore, narod plače od smijeha gledajući srpsku verziju popularnog američkog  "Sweet 16“. Bilo kako bilo, ipak je ovo "zemlja seljaka na brdovitom Balkanu“. Tome u prilog govori podatak da su Hajdinu proslavu punoljetstva pojedine porodice u Srbiji doživjele kao "rukavicu bačenu u lice“, te su pohitale da organizuju još raskošnija (čitaj kičastija) i bogatija slavlja.



Kako stvari stoje, dvanaestogodišnja Đesika Krčetić, iz sela Dušanovac, nadomak Negotina, ima sve šanse da svrgne Hajdi sa ružičastog prestola. Elem, Đesiku je po izlasku iz crkve – gdje je prethodno krštena – sačekao crveni tepih po kojem je koračala do seoskog Doma kulture, specijalno dekorisanog za uživanje i provod 550 zvanica. Nekoliko žena danima je prekrivalo zidove roze i bijelom svilom, sa plafona se spuštalo na stotine balona, posluženja je bilo na pretek, a u iću i piću uživali su i mještani koji nisu bili pozvani  – njima su dijeljene mekike, sladoled i hladno pivo. "Za novac koji smo potrošili za krštenje naše mezimice, mogli smo komotno da kupimo trosoban stan,“  poručili su ponosni roditelji, Dušica i Siniša Krčetić. Trka se nastavlja. Nestrpljivi smo da saznamo ko nudi više.





svet.rs