Vid Babić lažov godine

Vid Babić

... "Sitneški lažovi" upravo na taj način jednom godišnje - kroz smijeh, šalu i dosjetke - na trenutak zaboravi na brige i probleme, piše avaz.ba.

Druženje članova ovog udruženja, koje ima tradiciju dugu 68 godina, održano je proteklog vikenda, a tradicionalno, održano je i takmičenje lažova, za koje se prijavilo pet odvažnih članova koji su pred svima ispričali svoju "istinitu" priču.

Predsjednik žirija Vlado Turčinović priopćio je da je pobjednik Vid Babić Žućo, drugi je Gojko Kotaraš, a treći Risto Rakić.

- Kada sam bio malen, moj djed je imao dvadesetak ovaca i jednog ovna s ogromnim rogovima. Kada sam ulazio u štalu, uvijek sam čuo neko zujanje pa sam to ispričao djedu koji je pozvao veterinara, a on je utvrdio da zujanje dolazi iz rogova i da bi ih bilo najbolje odsjeći. Kada su to učinili, iz rogova je izletio roj pčela, a kada su potom zaklali ovna, u glavi su mu našli pet kilograma meda - ispričao je Babić i upitao prisutne vjeruju li mu. Horski odgovor kroz smijeh bio je: "Vjerujemo!"

Ove godine Udruženju je pristupilo i nekoliko mještana prnjavorskog sela Ilova, što je pokazatelj da se ideja zdravog humora i satire širi i prema susjednim općinama.