Uskršnja fritaja u Istri

Istra, kuke, šparoge, fritaja
Do subote će se na pulskoj centralnoj tržnici održavati manifestacija Uskršnja tržnica. Posjetiteljima se tako već od jučer na prostoru pored zgrade tržnice predstavljaju izlagači i proizvođači koji sudjeluju na manifestacijama "Mirisi i okusi Istre i HandMade by Markat", a u ponudi će se naći istarski suhomesnati proizvodi, predmeti od maslinovog drva, istarski instrumenti, keramika, lutke, nakit, pletenina, ali i predmeti od modelirane žice, naplavina te prigodni uskršnji ukrasi.

Mirisi i okusi Istre

Tijekom manifestacije izlagači na tržnici će biti, na manifestaciji Mirisi i okusi Istre OPG-ovi Stipančić, Franjul, Brig, Krivičić, Bodiš i Sapori, dok će se na HandMade by Markat predstaviti Milan Vitasović - istarski instrumenti, Gordana Kolić - modeliranje žice, Željka Vladić - pletenina, Jadranka Valković - keramika, Maja Tomić - nakit od papira, Mirjana Babić - naplavine, Sandra Bosić - nakit, Zdenka Ivančić - lutke i Socijalna zadruga Contus.

Subotnji program je obogaćen s glazbenim notama grupe "In Vino Veritas" i velikom uskršnjom fritajom od 1.500 jaja i 18 kilograma šparoga. Meštar od padele, Žižo, i gastro tim Rock caffea, pripremat će tradicionalnu fritaju koja će biti gotova oko 10.30 sati.

Subotnja marenda na tržnici

Organizatori subotnje manifestacije je Tržnica d.o.o. Pula, sponzor Turistička zajednica grada Pule, a realizaciju koordiniraju agencija Avenue i Budimir Žižović. Posjetiteljima će se predstaviti i predstavnici slovenske te srpske nacionalne manjine sa svojim uskršnjim običajima - SKD Istra i SKDI Nikola Tesla. Program u petak i subotu trajat će od 9 do 13 sati.

U nedjelju, pak, na Uskrs pulska tržnica ne radi, a na uskršnji ponedjeljak otvorena je po nedjeljnom radnom vremenu: od ranih jutarnjih do 12 sati.

glasistre.hr