FOTO  Upoznajte Maddy, djevojku s Downom koja želi biti model

djevojčica, Down sindrom, model

Madeline Stuart iz Brisbanea u Australiji ima 18 godina i poput brojnih svojih vršnjakinja sanja o tome da će biti model. No, Maddy je po nečemu i posebna, ona ima Downov sindrom. Ipak kromosom viška nije joj nikakva smetnja u namjeri da ostvari svoje snove. Uz pomoć svoje majke Roseanne uspjela je smršaviti 20 kilograma viška prvenstveno zato što nije mogla napraviti stoj na rukama niti kolut, a to joj je smetalo.

Madeline je društvena djevojka s puno prijatelja i aktivnosti. Voli plivati i plesati, a igra i kriket, košarku te se bavi gimnastikom i glumom.

Maddy se kao model odlučila okušati nakon što je izgubila višak kilograma. Njezina majka kaže da nije opterećena svojim izgledom, ali se voli osjećati dobro u svojoj koži. Roseanne želi da svi svi vide koliko je njezina kći lijepa, a želi i srušiti predrasude o ljudima s Downom, piše Buzzfeed.

- Ljudi s Downovim sindromom mogu sve. Samo to čine svojim tempom. Dajte im priliku i nagradit će vas više no što ste mogli očekivati - kaže Roseanne koja se brine i o profilima svoje kćeri na društvenim mrežama.

Madeline je već prikupila više od 150.000 pratitelja na Facebooku i Twitteru, a nada se kako će je primijetiti i neki modni agent.

Izvor: 24sata.hr