Uočite lošeg šefa prije nego što postane vaš šef

Zbog lošeg šefa nećete samo zamrziti 80 posto posla koji radite - nedavno istraživanje provedeno na Sveučilištu Baylor otkrilo je da stres i napetosti uzrokovane lošim šefom ‘utječu na odnose među supružnicima, ali i na cijelu obitelj zaposlenika', prenosi portal MojPosao.

Loš tretman od strane nadređenih može se na vas odraziti i tako da reagirate negativno čak i onda kada za to nemate opravdan razlog; prešućujete dobre poslovne ideje; postajete previše kritični prema vlastitom radu, bez ideje kako biste ga mogli poboljšati.
Dakle, kako god postavimo stvari, loš šef itekako negativno utječe na kvalitetu vašeg privatnog i poslovnog života. Postoji nekoliko načina kako mu se oduprijeti, što uključuje i izravan razgovor ili prijavu nadređenog osobi koja je njemu nadređena ili HR stručnjaku. Ipak, nijedna od tih radnji ne mora polučiti željeni rezultat, a nerijetko rezultira još većim stresom.
Najbolje rješenje je uočiti lošeg šefa - prije nego što postane vaš šef! Ovih pet znakova mogu vam već na razgovoru za posao reći je li u pitanju loš šef:

Upotreba zamjenica

Konzultant John Brubaker kaže da po izboru zamjenica i kontekstu u kojem se one koriste možemo prepoznati dobrog šefa. Ako poslodavac na razgovoru za posao često govori ‘Vi' komunicirajući pritom negativne informacije (npr. ‘Vi ćete imati posla s dosta nejasnoća'), od takvog šefa nemojte očekivati da će vam biti mentor. Koristi li često ‘ja' prilikom opisivanja uspjeha koje su odjel ili tvrtka ostvarili - to je alarmantan znak. Ako poslodavac govori ‘mi' opisujući izazove s kojima su se tim ili tvrtka suočili, to može značiti da prebacuje odgovornost i krivicu.

Briga o vašim hobijima

Postoji fina granica između izgradnje odnosa ili ispitivanja informacija koje se, po prilici, mogu upotrijebiti protiv vas. Ako je vaš cjelokupni dojam o šefu pozitivan, vjerojatno je bio iskreno zainteresiran kada vas je ispitivao o vašem volontiranju - naprosto vas je želio bolje upoznati. S druge strane, vaš budući šef možda pokušava utvrditi imate li previše obaveza izvan radnog vremena. Budući da vas na razgovoru za posao ne smije pitati jeste li u braku ili imate li djecu, ovakvim ispitivanjem može lako dobiti uvid u vaše aktivnosti i obaveze.

Rastresenost

Elektronička pošta, mobiteli, smatphone donekle su legitimirali nepristojno ponašanje tijekom razgovora, ako se to događa u ime posla jer, znamo da je posao ‘prioritet' čak i u takvim situacijama. Stoga nije čudno što ispitivači ponekad tijekom razgovora za posao ‘moraju hitno primiti ovaj poziv', poslati poruku, provjeriti poštu i sl. Ali neovisno o ulozi koju ispitivač ima u tvrtki, također bi trebao voditi računa o tome da ostavi dobar dojam - to podrazumijeva i posvećenost sugovorniku. Ako vaš ispitivač prima telefonske razgovore dok vi sjedite nasuprot njega, piše e-mail ili kasni na razgovor za posao, nemojte očekivati da će imati vremena za vas jednom kada počnete raditi.

Nedefinirani odgovori

Obratite pažnju na pauze, promjene u intonaciji ili često korištenje fraza ili odgovora koji zvuče kao da su naučeni napamet i proizašli iz nekog priručnika o selekcijskom postupku (npr. ako vam ispitivač kaže da se vaš prethodnik ‘nije uklopio', to može značiti da tvrtka ne posvećuje dovoljno pažnje zaposleniku i njegovom razvoju, a krivi ga se, ako se stvari ne odvijaju po planu).

Šefova karijera

Pitajte potencijalnog šefa koliko dugo radi u tvrtki ili na toj poziciji te gdje je radio prije, kako biste se upoznali s njegovim načinom upravljanja i utvrdili odgovara li to vama. Primjerice, šef koji je iz velike kompanije došao u malu tvrtku vjerojatno će biti formalan. S druge strane, šef koji je ujedno i osnovao tvrtku vjerojatno je vrlo angažiran oko posla, što može biti dvosjekli mač, ovisno o tome koliko se vi vežete za posao koji radite.