FOTO/VIDEO  Umro glumac James Gandolfini, legendarni Tony Soprano

Gandolfini je umro za vrijeme odmora u Italiji od posljedica srčanog udara, objavio je njujorški Daily News. "Svi smo u suzama", kazao je za Daily News izvor blizak obitelji slavnog glumca.

Iako je na velikim i malim ekranima prisutan od 1987. godine, Gandolfini se proslavio relativno kasno. Prepoznatljivo ime za publiku diljem svijeta postao je 1999. godine, kada je prvi put utjelovio Tonyja Soprana. Ta uloga mu je donijela tri Emmyja, piše index.

Megapopularni "Sopranosi" emitirali su se sve do 2007. godine, a ova je rola Gandolfiniju otvorila brojna vrata pa ja tako ostvario zapažene uloge u hvaljenim filmovima poput "In the Loop" i "Zero Dark Thirty". Zadnju filmsku ulogu ostvario je u još neimenovanoj komediji redateljice Nicole Holofcener, koja bi trebala biti puštena u distribuciju krajem godine.

Osim na filmu i televiziji, Gandolfini je zapažene uloge imao i u kazalištu. Najzapaženiju ulogu na "daskama koje život znače" ostvario je 2009. u komediji "God of Carnage" na Broadwayu, koja je ovjenčana prestižnom kazališnom nagradom Tony.