Ukrasite božićnu jelku uz nekoliko korisnih savjeta

božićna jelka, savjeti, ukrasi, Božić, ljubav, Bozićna pjesma, Božić, umjetni bor, miris, katica kiš, Božić

Osim što se pri ukrašavanju božićnih jelki mora voditi računa o stilu, potrebno je također voditi računa o trendu koji se iz godine u godinu mijenja. U nastavku donosimo nekoliko preporuka za ukrašavanje božićnih jelki.

Toplije boje svjetiljki

Svjetlo jelki daje poseban izgled, a House & Garden preporučuje toplije boje pri odabiru svjetiljki. Hladniji tonovi mogu biti zbunjujući i iritirajući, naročito ukoliko blješte ili rade isprekidano.

U prodaji su dostupne spojive LED svjetiljke, a potrebno ih je omotavati odozdo prema gore. Dobre su zbog toga što nije potrebno brinuti o dijelovima jelke gdje su rijetke grančice. Preporučuje se da se postave što dublje u božićnom drvcetu.

Ukrasno cvijeće

Odaberite mješavinu listova čije boje se razlikuje od vašeg stabla: eukaliptus ili ruscus. Različite nijanse zelenog stvaraju vizualnu dubinu i varijaciju, što može dati poseban izgled stablu. Jednostavno postavite grančice lišća u stablo, čineći ga potpunijim i velikodušnijim.

Osim toga, kao dekoraciju za vašu božićnu jelku možete iskoristiti listove cvijeća odabrane po vlastitoj volji i ukusu.

Odaberite jednostavne ukrase

Dekorativni ukrasi najčešće nisu ni potrebni ukoliko ste već postavili svjetiljke i prirodne ukrase. No, ukoliko se za njih ipak odlučite onda odaberite tri jednostavna i usklađena elementa.

Najbolja je kombinacija sa tradicionalnom crvenom bojom koju možete uskladiti sa ostalim dekorativnim ukrasima, naprimjer ukrasnim svijećama priključenim na električnu energiju.

Izvor: klix.ba