Ukrasite božićnu jelku uz nekoliko korisnih savjeta

Ukrasite božićnu jelku uz nekoliko korisnih savjeta

Osim što se pri ukrašavanju božićnih jelki mora voditi računa o stilu, potrebno je također voditi računa o trendu koji se iz godine u godinu mijenja. U nastavku donosimo nekoliko preporuka za ukrašavanje božićnih jelki.

Toplije boje svjetiljki

Svjetlo jelki daje poseban izgled, a House & Garden preporučuje toplije boje pri odabiru svjetiljki. Hladniji tonovi mogu biti zbunjujući i iritirajući, naročito ukoliko blješte ili rade isprekidano.

U prodaji su dostupne spojive LED svjetiljke, a potrebno ih je omotavati odozdo prema gore. Dobre su zbog toga što nije potrebno brinuti o dijelovima jelke gdje su rijetke grančice. Preporučuje se da se postave što dublje u božićnom drvcetu.

Ukrasno cvijeće

Odaberite mješavinu listova čije boje se razlikuje od vašeg stabla: eukaliptus ili ruscus. Različite nijanse zelenog stvaraju vizualnu dubinu i varijaciju, što može dati poseban izgled stablu. Jednostavno postavite grančice lišća u stablo, čineći ga potpunijim i velikodušnijim.

Osim toga, kao dekoraciju za vašu božićnu jelku možete iskoristiti listove cvijeća odabrane po vlastitoj volji i ukusu.

Odaberite jednostavne ukrase

Dekorativni ukrasi najčešće nisu ni potrebni ukoliko ste već postavili svjetiljke i prirodne ukrase. No, ukoliko se za njih ipak odlučite onda odaberite tri jednostavna i usklađena elementa.

Najbolja je kombinacija sa tradicionalnom crvenom bojom koju možete uskladiti sa ostalim dekorativnim ukrasima, naprimjer ukrasnim svijećama priključenim na električnu energiju.

Izvor: klix.ba