Ugledajte se na ovog dječaka koji želi promijeniti svijet

Toby Little iz Sheffielda odlučio je rukom napisati pismo po jednoj osobi iz svake od 193 zemlje Ujedinjenih naroda te dobiti odgovor.

Sve je počelo školskom zadaćom. Proučavali su knjigu ‘Pismo Novom Zelandu' nakon čega je pitao mamu: ‘Mogu li ja napisati pismo Novom Zelandu?', a potom je postavio pitanje može li napisati pismo cijelom svijetu.

Majka Sabine je podržala njegov entuzijazam koji još uvijek traje. Poslao je već pisma u 187 zemalja i dobio 66 odgovora. Obitelj Little otvorila je stranicu Writing to the World gdje bilježe njegov napredak s pismima.

No Toby ne želi stati na pismima, već pronaći način da pomogne ljudima s kojima se povezao. ‘Kad smo počeli pisati pisma, prvo smo odabrali zemlje koje su lako dostupne. Zatim smo dobili adresu za Somaliju. Nakon što smo čitali malo o toj afričkoj zemlji, Toby se jako rastužio i pitao možemo li kako pomoći. Zajedno smo potražili humanitarnu udrugu koja između ostalog radi za djecu', ispričala je Sabine za Huffington Post.

Toby je odabrao ShelterBox, udrugu koja pruža pomoć obiteljima i djeci koja su izgubila sve u nekoj nesreći ili katastrofi. Zasad su prikupili 950 dolara. ‘Želim da svijet postane bolje mjesto', rekao je Toby za emisiju 'Good Morning America'.