Učenici kupili kamp - kućicu branitelju beskućniku Ivanu

Učenici su se dogovorili da prikupljena sredstva usmjere Ivanu, ali na jedan, hvale vrijedan način, i potrudili su se dosadašnjem beskućniku osigurati krov nad glavom.

Na graničnom prijelazu Ivan prodaje mirise za automobile, pa uz taj novac i skromnu socijalnu pomoć uspijeva preživljavati, jer 46-godišnji Kampus samo je jedan od brojnih neriješenih slučajeva branitelja koji čekaju pozitivno rješenje revizije.

Treći razred elektrotehničara (3j) darovao je Krempiju kamp-kućicu. Kako su elektro usmjerenja, dali su se na posao i svaki detalj stare kućice pregledali, dodatno opremili i učinili je primjerenim mjestom boravka za, kako ga prijatelji zovu, Krempija. Dodatno su donijeli i robu, namještaj, namirnice.

Posjetili smo razred koji se najviše angažirao oko cijele akcije, ali učenici nerado govore o svemu. Važno je djelovanje, a ne riječi hvale, kažu. Ipak, smatrali smo da javnost treba znati i za ovakve poticajne primjere humanosti koji i drugima trebaju služiti kao putokaz.

- Drago nam je što znamo da smo konkretno pomogli nekoj osobi, i to za njegove životne potrebe, nekome tko nema nikoga, nije iz Orašja, živi u uvjetima bez struje, bez kupaonice, namještaja i zacijelo mu treba pomoć, jednoglasni su srednjoškolci. Njihov predstavnik Matej Delić prenio nam je još neke informacije u ime cijelog razreda.

- Smatramo da je za čovjeka najpotrebniji prikladan prostor za život. Popravili smo i crpku za pitku vodu, a u akciji je prikupljeno 723,30 KM od kojih smo financirali kupnju kamp-kućice. Pomogli su i profesori, škola s opremanjem i sada je objekt postavljen na ranču gdje Krempiju vlasnik dopušta boravak. Provedena je i akcija prikupljanja odjeće, obuće, posuđa i namirnica čime je kućica opremljena.

Večernji list