U Turskoj uhvaćen pravi “vampir”. Imao neodoljivu želju da pije krv…

... sopstvenu krv. Na tijelu je imao stravične, duboke posjekotine, ali žeđ nikako nije prestajala. Postajao je sve veći ovisnik, pa je počeo da napada i druge ljude.

Kako prenosi Smedia, osoba koja je sjekla svoje žrtve i ispijala im krv mjesecima je utjerivala strah u kosti stanovništvu u Turskoj. Naime, neimenovani muškarac (23) koji uživa u ispijanju krvi nožem je napadao ljude i isisavao im dragocijenu tečnost.

Policija je uspjela da ga uhvati, nakon čega su ga prebacili u bolnicu, gdje su doktori otkrili da boluje od takozvanog vampirizma.

Mladić, koji je živio sa suprugom i ocem, kasnije je opisao da mu je krv bila potrebna koliko i zrak koji je udisao. Njegov otac nije imao izbora nego da sinu iz centra za transfuziju krvi nabavlja kesice crvene tečnosti.

Doktori koji su analizirali ponašanje čovjeka-vampira istakli su da ga je majka zlostavljala u djetinjstvu i tinejdžerskom dobu, što je povezano s pojavom disocijativnog poremećaja identiteta kod njega. Međutim, on se ne sjeća ničega od svoje pete do 11. godine, ali imao je izmišljenog prijatelja koji ga je navodno mučio, tjerao da se ponaša nasilnički i čak nagovarao na samoubojstvo.

Doktori pod vodstvom doktora Direndža Sakarije iz vojne bolnice "Denizli", koji su analizirali ponašanje "vampira" nakon što je uhićen, doznali su da boluje od disocijativnog poremećaja identiteta, posttraumatskog stresa i kronične depresije i da je alkoholičar. Prema njihovim riječima, svi ti poremećaji javili su se najvjerovatnije zbog stresnih događaja u njegovom životu.

Naime, on je kao tinejdžer vidio kako jedan njegov drug drugom siječe glavu i genitalije, a kasnije je bio svjedok ubojstva svog ujaka.

- Pošto je bio i podvojena osoba, vjerovatno nije mario za to koga napada i što radi, a imao je amneziju, koja mu je pomagala da zaboravi sve što se dešavalo, objasnili su doktori.

Inače, oboljeli je već neko vrijeme u bolnici na liječenju i njegova želja za krvlju znatno se smanjila, a nije zadobio nikakav poremećaj zbog prijašnjeg konzumiranja ogromne količine krvi.

Izvor: doznajemo.com