FOTO/VIDEO  U Splitu ogromni kruzer za nekoliko metara izbjegao katastrofu!

... teže havarije.

Čitateljica portala Dnevnik.hr, 22-godišnja Matea Čikeš iz Splita, poslala je fotografije kruzera New Amsterdam, kompanije Holland America Line, koji se zaustavio ‘mrvicu' preblizu obale, samo kojih 150 metara od poznate splitske plaže Obojena svjetlost.

Kruzer se umalo razbio o splitsku obalu na toj plaži!

‘Bila je panika totalna, nije se nasukao, ali je došao taj ogromni kruzer sve do zaštitnih bova, ma na pet metara od obale, nikako se nije mogao vratiti, bilo je desetak minuta prave panike, čini se da mu je sidro popustilo, veliki su valovi i jugo ga je samo nosilo do obale. Brodići su prevozili putnike s tog kruzera', ispričala je Matea.

U splitskoj policiji su zaprimili tek jedan poziv vezan uz kruzer.

‘Dobili smo dojavu u 11:10 sati od građanina da bura nosi kruzer prema obali, međutim s kruzera se nitko nije javio, nije bilo paničnih poziva drugih građana, informaciju smo odmah proslijedili Lučkoj kapetaniji, zasad nemamo povratne informacije', rekla je Ana Čepić iz Službe za odnose s javnošću PU splitsko-dalmatinske spomenuti portal.

Ministarstvo: Nije bilo opasnosti

U međuvremenu je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske priopćilo da prave opasnosti nije bilo. ‘Ističemo kako prilikom dolaska i boravka kruzera nizozemske zastave imena ‘New Amsterdam' dužine 291 metara sa 2143 putnika i 865 članova posade nije došlo do nikakve ugroze sigurnosti putnika, posade, niti broda. Također, minimalna udaljenost kruzera od obale nije ni u jednom trenutku bila ispod 500 metara, a trenutno se brod nalazi na 900 metara od obale.

Kruzer je uplovio jucer  u 7.30 sati na sidrište luke Split, a doplovio je iz Venecije. U 8.00 sati započeo je iskrcaj putnika, a jedino je zbog vjetra dolazilo do manjih manevara', stoji u priopćenju Ministarstva.