U luksuznom hotelu u Švedskoj gošći Romkinji odbili poslužiti doručak

romkinja
romkinja
Naime, Diani Nyman (45), predsjednici Vijeća Roma u Gothenburgu vlada je osigurala smještaj u Sheratonu, ali u utorak joj je zabranjen dolazak na doručak u luskuznom hotelu u Stockholmu. Svoju kavu morala je popiti u predvorju.

Tako se u trenutku kada je htjela jesti suočila sa suvremenim primjerom diskriminacije, koja je sudeći po 'bijelom papiru' o diskriminaciji, endem u Švedskoj.

Nyman je bila odjevena u tradicionalnu široku crnu suknju i ukrašenu bluzu, a kaže da ju je član osoblja gotovo srušio kada je odlučio zabraniti joj ulazak u prostoriju za doručak.

-Čak i kada sam pokazala da sam platila doručak osoblje je inzistiralo da ostanem u predvorju - rekla je i dodala da su joj tamo donijeli kavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik ministarstva integracija rekao je da zbog ovog slučaja planiraju preispitati politiku smještanja svojih uzvanika u Sheraton.

Glasnogovrnik Sheratona za The Local je rekao kako tvrtka pokreće internu istragu o problemu. Ispričali su se zbog neugodnosti koje su prouzrokovali gospođi Nyman, te dodali kako hotel ne tolerira diskriminatorno ponašanje, prenosi Dnevnik.hr.