U kojoj profesiji ima najviše psihopata?

kuhar

... ima veliki broj psihopata, ali je definicija ovog poremećaja znatno šira.

Psihopatija ili sociopatija je trajni poremećaj osobnosti koji se obično opisuje kao nedostatak emocija, prije svega straha. Podrazumijeva visoku toleranciju na stres, nedostatak suosjećanja i osjećaja krivice, a sa druge strane egocentričnost, manipulativnost, impulsivnost i antisocijalno ponašanje poput parazitskog života i kriminala.

Po knjizi "Mudrost psihopata: Što možemo da naučimo od psihopata", zbog sklopa njihovih osobnosti, psihopate imaju tendenciju prema određenim profesijama, dok druge izbjegavaju.

Karijere koje najviše odgovaraju psihopatama su, između ostalih: odvjetnik, kirurg, novinar, kuhar, bilo koja vrsta medija (TV / Radio), pa i policajac. Na drugoj strani, ljudi sa ovim poremećajem izbjegavaju sljedeće poslove: medicinska sestra, zanatlija, stilista, profesor i računovođa, navodi se u pomenutoj knjizi.

Većina profesija za koje psihopate nisu zainteresovane zahtijevaju kontakt sa ljudima i ispoljavanje osjećanja, a ne nude nikakvu moć.

Zato, sve profesije koje nude moć i zahtijevaju presudne odluke lišene osjećanja su savršene za ovakve osobnosti, prenosi "Hafington post".