U Banjaluci ženu ujela zmija koja joj se uvukla u cipelu

Nesretnoj ženi nije bilo ni na kraj pameti da će ovu opasnu životinju naći baš u obući ispred kućnog praga, pišu nezavisne novine.

Zahvaljujući susjedima i brzoj intervenciji liječnika, prošla je bez većih posljedica.

- Uzela sam cipelu da ju obujem i odjednom sam osjetila ubod u prst. Ispustila sam obuću i iz nje je izašla ogromna crna zmija, koja je bila sklupčana unutra. Brzo je nestala u travi, a ja sam od šoka otrčala kod susjeda jer mi muž nije bio tu, ispričala je Mileva i dodala da je pokušala sama iscijediti otrov iz rane.

- Kada sam došla u bolnicu, rekli su mi da sam imala mnogo sreće. Dali su mi protuotrovni serum i zadržali dva sata na promatranju. Sada se osjećam dobro, ali moram piti antibiotike, ispričala je ova domaćica.

Od straha nije ni osjećala bol, ali otok je pokazivao da je situacija kritična.

Njezin suprug Pantelija je bio na poslu kada je saznao što se dogodilo.

- Odmah sam otrčao kući kada me sin nazvao i rekao da je suprugu ugrizla zmija. Pomislio sam da bi mogla biti otrovnica i plašio sam se hoće li stići na vrijeme liječniku. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo, rekao je Pantelija.

U Domu zdravlja su potvrdili da je primljena pacijentica sa ujedom zmije i da su je poslali na Odjel za infektivne bolesti u Kliničkom centru.

- Pacijentica je primljena sa blagim otokom, ali bez opasnih simptoma. Upućena je na Klinički centar kako bi uradili detaljnije pretrage, rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Dušica Stanković