Tvrtku "Ferrero" preuzima mlađi brat preminulog Pietra Ferrera

"Sada je red na bratu Giovanniju da vodi Ferrero prema još višim ciljevima", najavila je ta multinacionalna tvrtka u svom saopćenju ističući humanitarne i društvene motive poslovanja tvrtke i obitelji Ferrero. U gradi Albi, sjedištu tvrtke, odlučeno je da će na dan pogreba Pietra Ferrera biti dan žalosti u gradu.

Gradonačelnik Maurizio Marello, objavljujući odluku o danu žalosti, istaknuo je da je tvrtka Ferrero gradu i okolnom području "omogućila da izađu iz poslijeratne bijede", prenosi ANSA.

"Svaka obitelj iz područja Albe ima barem jednog člana zaposlenog u tvrtki", obrazložio je Marello i istaknuo da su zbog odluke obitelji Ferrero da u gradu zadrži sjedište i postrojenja i kada je tvrtka uvelike prerasla lokalne okvire i postala svjetska svi građani spram obitelji Ferrero razvili osjećaj naklonosti i poštovanja.

Datum pogreba Pietra Ferrera još nije određen. Pietro Ferrero preminuo je u ponedjeljak tokom poslovnog putovanja u Južnoafričkoj Republici, vjerojatno od srčanog udara. On je tvrtku vodio zajedno s godinu dana mlađim bratom Giovannijem.

Predsjednik uprave tvrtke, među čijim su proizvodima naprimjer Nutella i Kinder jaja, njihov je 85-godišnji otac Michelle koji je, po časopisu Forbes, najbogatiji Talijan.

(Fena)