Tvorac mega hita 'Kuća poso': Ništa nisam zaradio

Da malo poznatog pjevača Ekrema Jevrića koji se u šali voli predstavljati kao 'Zvijezda Kanade i Amerike' treba ozbiljnije shvaćati govori podatak da je njegov hit 'Kuća poso' zauzeo 11. mjesto po broju pregleda na Youtubeu u kategoriji glazbe iz cijelog svijeta. Prije nekoliko dana dao je intervju za jednu televiziju u kojem je ispričao ponešto o sebi i hitu za kojim luduje cijeli Balkan.

'Navelo me ovu pjesmu da snimim, ja sam ovdje 22 godine, vidio sam narod, idem ga tražiti, on kaže: 'Pa on je na pos‘o'. Ja idem sutradan opet tražiti čovjeka, on kaže 'ja sam na pos‘o'. Pa onda, ja idem tamo-vamo i opet tražim čovjeka 'molim te, treba mi nešto', a kaže žena 'on je na pos‘o'. Onda sam ja planirao i komponirao, i tu pjesmu napravio za takvu stvar', priča Ekrem u intervjuu.

Puši cigarete 35 godina

'Ja sam tu pjesmu izmislio, pošto vidim ovdje žene rade, a ostave dijete od šest godina koje je samo kući, a ona ide raditi. I onda sam ja otpjevao pjesmu kako da ona ne izgubi to bogatstvo, jer djeca su veliko bogatstvo. I tako ono, kao, u suštini sam ja izmislio pjesmu i zaključio da je to malo o istini i pjevao 'kuća pos‘o, pos‘o kuća'', nadodaje Jevrić oduševljen reakcijom publike:

'Evo, dva milijuna ljudi gledalo me za mjesec i par dana i to je stvarno jedno veliko čudo. Glazbu je radio jedan Albanac, zove se Đimi, on je dobar momak i učio je školu, platio je nekoliko 'tauzen'... mnogo para. I onda, mi smo se dogovorili da on snima, on kaže da ima studio i koliko ja da mu platim. I tako snimio sam sedam, osam pjesama i 'si di' sam napravio drugi. Evo, ja se mučim nekako, ovaj glas, a pušim cigare 35 godina, ali opet ne smetaju mi kao cigare', izjavio je Njujorčanin porijeklom iz Crne Gore, te na kraju dodao kako od ove pjesme nije zaradio ni dolara! 'Gledati će me možda 20 milijuna ljudi, ali nema nikakve zarade!', kazao je Ekrem.

dnevnik.hr