Turisti u panici bježali iz mora: Morska neman uočena u Jadranskom moru u Hrvatskoj

Turisti u panici bježali iz mora: Morska neman uočena u Jadranskom moru u Hrvatskoj
Bila je to filmska scena, nešto što se uvijek događa drugima. Nikad nisam očekivala bliski susret s ovako velikom ‘beštijom' i taj osjećaj, nešto između straha, nevjerice i uzbuđenja, bio je nevjerovatan.

Tako je uzbuđeno ispričala jedna svjedokinja. S društvom je u petak na barci, samo 50 metara od lučice u Voloskom, ugledala neman dužine četiri metra, a širine metar i pol.

- Sigurno nije bila ni tuna ni sabljarka, a što god da je bilo, bilo je zadivljujuće. Lokalni ribari, koji su ga isto vidjeli s obale jer se u jednom trenutku približio vrlo blizu zaštitne mreže, rekli su da je definitivno riječ o morskom psu ili kitopsini. Žena koja je netom prije skočila u more brzo je isplivala, što bih učinila i ja, iako, moram priznati, neman nije djelovala nimalo agresivno ni napasno", rekla je svjedokinja ovog događaja.

- Vidi ga koliki je - komentirali su uzbuđeno svi koji su ugledali morskog psa.

Dodaje kako se "beštija" zmijolikog kretanja približila toliko blizu barke da je se moglo dotaknuti.

- Bila je usporena i djelovala pomalo izmoreno, nije se bojala ni barke ni motora. Plivala je oko i ispod barke nekih pola sata. Na barci je vladao muk. Tek kad smo se vratili obali, svi smo se raspričali i shvatili što smo u biti doživjeli, govorili su začuđeni i uplašeni svjedoci.

24sata.hr