FOTO  Trpimir Grgić izlaže u Mariboru

Trpimir Grgić , maribor

Akademski slikar iz Čapljine Trpimir Grgić upriličio je svoju 14. samostalnu izložbu pod nazivom Boja u kršu u Mariboru u galeriji Vetrinjski pod organizacijom hrvatskog kulturnog društva Maribor. Likovni kritičar Mario Berdič je napisao predgovor za izložbu gdje između ostalog kaže:

Grgić stvara likovno izražajne i vrlo karakteristične krajolike i vedutne cikluse, koji se više ili manje nadovezuju na njegovu rodnu Hercegovinu. Najnoviji ciklus bitno odstupa od njegove prošle faze, jer se radi o potpuno drugačijim apstraktno asocijativnim pejzažima, koje stvara koristeći široke, žestoke poteze kistom, a površinu slike nadopunjuje akcijskim razlijevanjem boje koji dodatno pojačava dinamično ekspresionistički dojam umjetničke cjeline.

Sam Trpimir nam je rekao da je zadovoljan izložbom, gdje se predstavio sa novim ciklusom od 20-ak radova, rađenih akrilikom na platnu pod nazivom Boja u kršu.
O autoru
Trpimir Grgić je rođen 29. prosinca , 1983. godine u Čapljini BiH. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu završio 2007. god. na slikarskom odjelu u klasi prof. Antuna Borisa Švaljeka. Poslijediplomski studij Ars Sacra kod mentora prof. Ante Kajinića završio 2009. godine. Izlagao je na četrnaest samostalnih izložbi i više skupnih, sudionik je brojnih likovnih kolonija. Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, zatim Udruženja likovnih umjetnika BiH. Trenutno je apsolvent na doktorskom studiju Ars sacra na spomenutoj akademiji. Radi kao viši asistent na fakultetu Prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti, Sveučilišta u Mostaru.