Trenutak ludila: Stjuard izvrijeđao putnike pa "iskočio" iz aviona

Zrakoplov
Zrakoplov

...potom je i ostale putnike počastio sočnim psovkama, zgrabio pivo, otvorio izlaz za nuždu, skliznuo na tlo zračnim toboganom i - otišao.

Priču o bizarnom odlasku s posla prenose svi američki mediji. U rekonstrukciji trenutaka ludila Amerikanca Stevena Slatera zdušno su im pomogli putnici s leta iz Pittsburga za New York koji su promatrali spektakl u avionu.

Torba kriva za sve

Jedan od putnika je, kažu, ustao sa sjedala i posegnuo prema torbi iz kabinskog pretinca za prtljagu - kako to već biva kod onih koji moraju prvi izaći iz zrakoplova - prije nego se avion zaustavio. Slater ga je zamolio da sjedne i ostane na mjestu. Nije ga poslušao, a uvjeravanje je preraslo u svađu. U jeku prepirke, stjuarda je u glavu pogodila torba ili vrata od pretinca. Je li ga putnik namjerno udario ili ne, nije jasno.

Slater je odmah zatražio ispriku, ali ovaj za takvo što nije htio ni čuti. Umjesto toga, uputio mu je sočnu psovku. Slater je vratio deseterostruko - uhvatio se slušalice u internom komunikacijskom sustavu te preko zvučnika - ovaj put svim putnicima - ispsovao sve čega se mogao sjetiti. Posebnu posvetu uputio je svom sad već zakletom neprijatelju.

Nakon incidenta mirno se odšetao

Kad je tirada završila, Slater je zgrabio pivo, otvorio vrata za izlaz za nuždu, tobogani su se napuhali, a stjuard je mirno skliznuo na tlo. Kažu da se odšetao do svog automobila na parkiralištu za osoblje te se odvezao kući u Queens. Nešto kasnije na vrata mu je pokucala policija.

Optužen je za uništavanje imovine te ugrožavanje života.