Top pet najskupljih piva na svijetu

5. Tutankhamun Ale - boca 52 dolara
Ovo pivo ima zanimljivu povijest. Naime, napravljeno je prema recepturi nađenoj u hramu egipatske kraljice Nefertiti. Pivo je dobilo ime prema kraljičinom posinku, popularnom Tutankamonu. Hram, koji je ujedno bio i pivovara, dao je izgraditi kralj Akenhaten, Tutankamonov predak i vjerojatni otac.

4. Samuel Adams Utopias - boca 100 dolara
Utopias je vareno pivo od najkvalitetnijeg hmelja u unikatnim bakrenim kotlovima, a nudi jedinstvenu aromu kakvu nema niti jedno drugo ekskluzivno pivo na svijetu. Slatkasti okus je obogaćen aromom vanilije, hrasta i karamele. Proizvodnja ovog piva je bila ograničena na 8.000 boca.

3. Clasberg Vintage 3 - boca 348 dolara
Iako Calsberg ima mnogo pristupačnija piva, 2008. godine je predstavio novu seriju piva pod nazivom Vintage 1. Vintage 3 je treća serija spomenutog piva. Proizvodnja je također ograničena na svega 1.000 boca.

2. Brewdog „The end of history" - boca 765 dolara
Osim što imate priliku vidjeti kako izgleda vjeverica koja je progutala bocu, vidite i drugo najskuplje pivo na svijetu. „The end of history" je pivo karakteristično po iznimno visokom udiu alkohola (čak 55 posto). Samo 11 boca ovog ekskluzivnog piva, nazvanog prema knjizi filozofa Francisa Fukuyame, je proizvedeno.

1. Antartic nail Are - boca 800 dolara
Ovo australsko pivo je miješano sa pravim antartičkim ledom. Proizvedeno ga je svega 30 boca, a sav novac zarađen od prodaje ide u humanitarne svrhe, odnosno u očuvanje Antartika. Ako ste ekološki osviješteni a volite i cugati, Antartic nail Are je idealno pivo za vas.

izvor: www.budi.in