To ima samo u BiH: Ženio se čak 49 puta i ima 50 djece

taib, zenica
- Kad sam u Hrvatskoj ime mi je Tomica, u Srbiji sam Đorđe a u Bosni Taib. Ženio sam se 49 puta i iz tih brakova imam pedesetoro djece i dvije stotine unučadi.

Nastupao sam u mnogim televizijskim show programima i radio postajama, a poslije žena najviše volim harmoniku. Mnoge žene osvojio sam uz pomoć svoje klavirke i sevdalinke - tvrdi nam Taib kojega smo sreli pred Konzumovom robnom kućom u Travniku kako prodaje ručne satove.

Pred štandom na kojem su travničke Vezirke promovirale prava žena da budu aktivnije u politici, da biraju i budu birane sreli smo i neobičnog crnomanjastog čovječuljka sa mnogobrojnim ručnim satovima na lijevoj ruci. Neki od njih težili su i po 200 grama. Samozatajno je promatrao žene koje su dolazile da sjednu u načelnikovu fotelju, uzimale drvenu kuhaču i pregaču te papirne naočale da konačno »progledaju» pred jačom polovicom. Pitam trgovca ručnim satovima kako se zove i za koliko novaca se može kupiti najveći sat na njegovoj ruci.

- Pa ti ne znaš mene? Ne znaš Taiba legendu iz Zenice? Kakav si ti novinar? Bio sam ti nedavno na OBN-u u show programu kod Dajane. Maksuz su ovi sa B-92 dolazili kod mene u Zenicu. Iz Beograda došli, buraz, u Zenicu da vide Taiba i snime priču kako sam oženio 49 žena a sada nemam ni jednu kod sebe - priča Taib i skida sat s ruke za koji sam pitao cijenu.

Džabe sat

- Evo buraz za tebe džabe. Samo nemoj ni slučajno da ga iznosiš na sunce. Istopit će se poput leda. Radi dok pređeš jedan kilometar. Poslije ga možeš baciti - priča.

Uzeo sam sat od Taiba i nakon desetak minuta ostavio ga na pločnik ispred Konzuma da vidim tko će ga uzeti. Nastavio sam razgovor s Taibom o njegovim ženama.

- Plavuše mi nikako ne odgovaraju. Pametnije su od crnki. Umjesto da ja preveslam njih, one uvijek mene. Zato bježim od njih 'ko vrag od križa'. S crnkama je lakše, nekako su naivnije. Kada sam u Hrvatskoj zovem se Tomica, u Srbiji sam Đorđe a u Bosni Taib. Moje žene nalaze se danas širom republika bivše Jugoslavije a unučadi me pomažu. Šalju pare iz Švicarske, Njemačke, Francuske. Stigli na sve kontinete, buraz. Nema gdje ih nema. Moram priznati da mi je dosta pomogla harmonika kod osvajanja žena. Kad su velike fešte, svadbe, prela, svirač je uvijek u centru pozornosti. Dobra harmonika, dobar glas za pjesmu i eto ti žene - priča nam Taib, koji nikada ni jednoj nije plaćao alimentaciju. Imao je i neobičnih susreta vozeći svoj automobil putevima Bosne i Hercegovine.

Policajac mu sin

- U mjestu Tarčin zaustavi me policajac. Kaže daj dokumente. Ja dadnem vozačku i prometnu, on ode u automobil i ne izlazi. Ne izlazi deset minuta. Ne izlazi pola sata. Mislim neki problem. Ja priđem policijskom vozilu da pitam što je u pitanju, kad vidim policajac plače. Otvara vrata, daje mi dokumenta i kroz plač govori: "Pa ti si moj tata". Bio je to moj sin Dino kojega sam dobio s Majdom iz Sarajeva. Nisam ga vidio trideset godina. Plače on, a i meni se nekako stužilo, ali nisam pustio suzu. Razmijenili smo brojeve mobitela i svatko je otišao za svojim poslom. Ja prodavat' ručne satove, on zaustavljat' prekršitelje u prometu - govori nam Taib dok stalno pogleda na jednu crnku koja je na kraju brzim potezom uzela sat koji sam ostavio na pločniku Konzuma u Travniku.

Izvor: vecernji.ba