TDK2018 – najava događanja za zadnji tjedan ovogodišnjih Tropletovih dana kulture

Tropletovi dani kulture, Troplet
Susret s autorom - predstavljanje knjiga prof. dr. Ante Čuvala

U utorak, 13. studenoga u 19 sati, u Hrvatskom domu H. S. Kosača u Mostaru (amfiteatar iznad ulaza) imat ćemo „Susret s autorom" kada ćemo predstaviti prof. dr. Antu Čuvala i njegove tri izuzetno vrijedne knjige koje je objavio ove godine.

Unazad nekoliko mjeseci objavljena je njegova knjiga Komunistički totalitarizam na djelu - Hercegovačka hrvatska sela u poraću (1945. - 1952.) a potom 100. obljetnica pravaške saborske interpelacije 1918.-2018. - Grozote u Odesi 1916.-1917. i knjižica Croatian Martyrs for the Faith (Hrvatski mučenici za vjeru), koje ćemo ovom prigodom predstaviti.

Kazališna predstava Crnostrig u eteru u Ljubuškom

Slično kao prošle godine Čapljini, HKZ Troplet ove godine građanima Ljubuškog daruje izvrsnu kazališnu predstavu, Crnostrig u eteru, u izvedbi Amaterskog kazališta Opuzen. To je tragična komedija sadržajno je usmjerena na odnos društva prema dragovoljcima Domovinskog rata, puna humora ali i teških, tragičnih situacija.

Predstava će se održati u srijedu, 14. studenoga 2017. godine, u 19 sati u dvorani hotela Bigeste. Ulazak je slobodan!

Izložba likovnih djela učenika SŠLU Gabrijela Jurkića

U četvrtak, 15. studenoga, održat će se prodajna izložba likovnih uradaka "Pejzaži Herceg Bosne", mladih i darovitih umjetnika iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara. Mladi likovni umjetnici su kao i uvijek, i ovaj put iskazali svoj zavidan talent te izradili tridesetak likovnih djela u različitim tehnikama, koji će biti ponuđeni na aukcijsku prodaju.

Sredstva koja se prikupe prodajom ovih umjetnina biti će inicijalna sredstva za izgradnju spomen obilježja žrtvi Vukovara u Mostaru. Ovom akcijom HKZ Troplet želi potaknuti izgradnju dostojnoga spomen obilježja kakav žrtva Vukovara zaslužuje. Izgradnja spomen obilježja je tim više potrebna jer je su Vukovar i Mostar gradovi prijatelji te to prijateljstvo treba i na ovaj način potvrditi.

Otvaranje izložbe će biti u Gornjoj galeriji Hrvatskog doma H. S. Kosača u Mostaru u 19 sati.

Odavanje počasti žrtvi Vukovara i sjećanje na uspostavu Hrvatske zajednice Herceg Bosna

U nedjelju, 18. studenoga 2017. godine, u 19.45 sati, nakon procesije ulicama grada i molitve pred spomen križem u Vukovarskoj ulici, Tropletova mladež će na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskog križa, upaliti 27 baklji u znak sjećanja na 27 godina od žrtve Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

 

Više informacija o TDK 2018. kao i detalje o svakom od događanja ponaosob moći ćete naći na našoj web stranici: www.troplet.ba.