Svjetsko nogometno prvenstvo samo na BHRT-u

bhrt, HT Eronet
... platformama HOME.TV i HOME.TV TO GO, zatamniti kanal HRT2 za vrijeme prijenosa svih utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu - Rusija 2018.

Sve utakmice Svjetskog prvenstva moći će se gledati na kanalu BHT1, a u Osnovni paket HOME.TV usluge dodajemo i BHT1 HD, na kojemu će se također moći pratiti sve utakmice.

U prilogu dostavljamo i dopis HRT-a u kojemu traže zatamnjenje svojih kanala za vrijeme prijenosa utakmica Svjetskog prvenstva u nogometu - Rusija 2018. te dopis BHRT-a.

Dakle, zatamnjenje sadržaja na kanalima HOME.TV-a radi se isključivo na zahtjev nositelja autorskih prava za taj sadržaj (televizijske kuće/organizacije koja posjeduje prava na prikazivanje određenog sadržaja na području Bosne i Hercegovine).

Autorska se prava za programske sadržaje pribavljaju isključivo za distribuciju na određenom prostoru. Tako, primjerice, TV kuće koje prava na prijenos pojedine serije/utakmice ili drugoga sadržaja pribave za prostor određene države, iste sadržaje ne smiju emitirati na širem području.