Svijet je pun luđaka: Prvi muškarac koji je rodio

Međutim, Thomas tvrdi da se često suočava s prijetnjama smrću, zbog čega je čak i FBI bio uključen.

Prvi muškarac na svijetu koji je rodio i to čak troje djece, 38-godišnji Thomas Beatie živi mirnim obiteljskim životom u američkoj saveznoj državi Arizoni, no unatoč tomu često se susreće s osudom društva.

Kako piše Daily Mail, Thomasu je ovaj fenomen uspio jer je rođen kao žena, a kako bi jednog dana postao roditelj, odlučio je da neće ukloniti maternicu, zahvaljujući čemu je mogao postati prvi muškarac na svijetu koji je rodio, prenosi javno.hr.

On je u braku s Nancy (49), i s njom ima troje djece: Susan, Jensen i Austina, kojima pred spavanje priča priču o morskom konjiću. Naime, kod ove vrste, mužjak je taj koji nosi i "rađa" mlade.

- To je njihova omiljena pričica pred spavanje. Oni ne misle da je moj porođaj nešto čudno. Postoji i fotografija na kojoj sam trudan, a Susan kad je vidi kaže: Tata, tata, unutra sam ja, i rasla sam i rasla, i morala sam izaći - ispričao je Thomas.

Nije jedini rodio

Biološki otac Thomasove djece je anoniman donator, a Thomas se odlučio na rađanje jer je Nancy maternicu morala ukloniti još kada je imala 28 godina. Kada je njihov seksualni život u pitanju, par kaže da nije problem to što su oboje žene.

- Postoje fizički problemi koji su očigledni, ali to nam ne stoji na putu. Veći nam je problem što imamo troje djece, i što krevet nikad nije samo naš - tvrdi Thomas. Iako Beatievi misle da žive kao normalna obitelj, mnogi ne dijele taj stav zbog čega se često suočavaju s prijetnjama i osudama društva.

- Dobivamo prijetnje smrću. Nazivali su me nakazom. Sve te zlobne stvari su objavljene na internetu, preko Facebooka i Youtubea. Neki komentari su samo čudni, ali neki su užasni. Jedan čovjek je postavio video u kojem se pretvara da je oteo Susan i da je tuče. To je bolesno! Čak je i FBI bio uključen, jer svijet je pun luđaka - objašnjava on.

Iako se smatra prvim, Thomas nije jedini muškarac koji je rodio, odnosno, vjeruje se da ih je na svijetu oko pet.