FOTO   Svečanom zabavom GALA Home otvorio vrata svog novog showroom-a u Mostaru

Mostar, otvaranje, GALA Home
...novi showroom Gala Home, čime je Hercegovina postala bogatija za jedinstveno mjesto koje će itekako obogatiti ponudu namještaja po mjeri i bijele tehnike, kako ove regije, tako i cijele države. Radi se o rebrendiranom nastavku bogate tradicije kompanije Rigipsherc, započete prije više od 20 godina. Znakovitom nazivu GALA Home, dodali su jednako znakovitu namjeru: biti dio temelja na kojem će se graditi nove vrijednosti modernog življenja.

GALA Home nudi jedinstven asortiman pločastih materijala za nebrojene kombinacije namještaja, što uz dodatak ekskluzivnih brendova bijele tehnike dostupnih u ovom salonu postaje otprilike sve što trebate za uređenje jednog modernog, odvažnog, veselog i toplog doma. Sve po mjeri, koristeći najkvalitetnije Egger ploče, uz asistenciju stručnog osoblja koje zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu ima istančan osjećaj za želje klijenata, uključujući i one želje koje isprva zvuče kao nemoguće. Pored osoblja, tu su i partneri salona koji se brinu za kontinuirano kvalitetne materijale i ostale komponente za izradu vrhunskog namještaja po mjeri, kao što su Egger, Faber, Liebherr, Franke i mnogi drugi.

Na 600 kvadratnih metara novi salon je skoro tri puta veći od prethodnog s kojim je ova kompanija raspolagala. To je GALA Home konceptu dalo potreban prostor za proširenje svoje ponude i poboljšanje prezentacije svojih premium kolekcija namještaja i Egger ploča. Iako su brojni klijenti već stekli povjerenje u ovu kompaniju, ipak će poslovanje GALA Home salona značajno unaprijediti činjenica da će zajedničke vizije kreatora i korisnika ovog namještaj biti na raspolaganju u realnom vremenu i prostoru, što je posebno značajna mogućnost za majstore i arhitekte. Sudeći po viđenom u novootvorenom salonu, sasvim je očito da su uposleni u GALA Home svjesni činjenice kako je odabir namještaja jedinstven trenutak u životu jedne obitelji, jer ono što oni nude nije obična prilika za kupovinu, nego jedno nesvakidašnje iskustvo.

Dokaz za ovu tvrdnju je i potpuno jedinstven, domaćinski pristup u dočeku svih gostiju zainteresiranih za razgledanje i savjetovanje u salonu. Tako je na otvaranju najavljeno da će goste, koji dođu tokom vikenda, u jednoj od izloženih i potpuno operativnih kuhinja dočekati šef kuhinje, koji će spremati ukusne delicije. Ovaj sadržaj će boravaku u Gala Home salonu, gastronomski rečeno, dati poseban šmek. Pored toga, u planu je i organiziranje Gala Home akademije, jednog novog pristupa edukaciji majstora stolara i arhitekata, o čemu će više detalja biti poznato uskoro.

"Kad želim novi namještaj, nisam sigurna u svoje izbore, posebno u izbor boje. To mi je uvijek bilo teško zamisliti. Sad kad sam vidjela ovaj asortiman, sigurna sam samo u to da želim eksperimentirati s ovim što vidim. Zaista je veličanstvena ponuda."- izjavila je gošća prisutna na otvorenju GALA Home salona.

Zaposleni u GALA Home salonu pozivaju sve kreativce i vizionare, majstore i arhitekte, kao i sve zainteresovane da pretraže njihov showroom i pronađu inspiraciju za sebe, bilo da je u pitanju uređenje njihovog doma, profesionalno uređenje interijera, ili jednostavno istraživanje mogućnosti uređenja modernog doma. "Uvijek smo imali politiku otvorenih vrata i to se neće mijenjati", poručili su iz GALA Home salona.

Novi izložbeni prostor nalazi se u ulici Bišće polje, na putu za Aluminij, blizu poznatog mjesta na kojem se već dugi niz godina nalazi kompanija Rigipsherc.