FOTO  Svečano otvoren 11. festival animiranog filma NAFF 2016.

HT Eronet, NAFF

Glavni sponzor Festivala je već petu godinu HT Eronet. Uz njihovu pomoć i pomoć drugih sponzora, sada je ta organizacija puno lakša, na čemu im mnogo zahvaljujemo i nadamo se da ćemo u idućim godinama NAFF podignuti na još višu razinu", kazao je Jurinko Rajič, direktor festivala.
U natjecateljskom programu bit će prikazano 55 filmova, a u panorami - njih 20 i to iz 27 zemalja.

O pobjednicima festivala odlučivat će stručni ocjenjivački sud u sastavu: Maja Lasić - direktorica Dana filma u Mostaru, glumica, asistentica na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru; Goran Milić - novinar, direktor vijesti i programa na Al Jazeeri Balkans, dugogodišnji novinar, urednik i direktor mnogih medijskih kuća, autor dokumentarnih filmova iz više od 80 zemalja; Mirsad Purivatra - direktor SFF-a, producent i predavač na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, te Ramon Lopez Seco de Herrera - producent i predavač na School of Visual Arts u New Yorku. Thomas Stellmach stiže iz Njemačke, dobitnik je Oscara 1997. i jedne od nagrada NAFF-a 2015.

Na kraju festivalskih zbivanja najboljim animiranim filmovima bit će dodijeljene nagrade, među kojima i Grand Prix NAFF-a.