YouTube podiže usluge na viši nivo: Od danas probna mogućnost live streaminga

you tube, YouTube, YouTube, YouTube, YouTube, YouTube kanal, YouTube, kanal na YouTubeu, YouTube za Android, video youtube, YouTube kanali, you tube, zarada, you tube, video youtube, naplata, YouTube, YouTube kanal, hit na youtube, YouTube, kanal na YouTubeu, YouTube za Android, video youtube, you tube, video youtube, YouTube, YouTube kanali, YouTube kanal, hit na youtube, YouTube, kanal na YouTubeu
...probnoj verziji od danas, ali se očekuje da će se verzija produžavati na Googleu. YouTUbe ovaj projekt realizira u suradnji s četiri svoja partnera: Young Hollywoodom fokusiranim na poznate osobe, online televizijskim outletom Next New Networks; programom o savjetima Howcast te Rocketboom internetskom blogu o kulturi.

"Ovo je samo prvi korak", rekao je YouTubeov menadžer Josh Siegel koji je dodao kako u tvrtci tek očekuju dobivanje podataka o novim platformama i mogućnostima njihova korištenja. "Tek kad budemo imali sve informacije donijet ćemo odluku o tome hoćemo li ući u otvaranje live streaminga prema našim partnerima", dodao je Siegel.

Premda je YouTube u posljednje dvije godine radio live streaming nekoliko događaja to nisu realizirali samostalno nego uz podršku tehnologije nekoga drugoga tko je omogućio snimanje uživo. Tako je u posljednje dvije godine YouTube prikazao uživo koncert U2, kriket utakmice u Indiji i prvi govor Baracka Obame nakon preuzimanja predsjedničke funkcije u SAD-u, prenosi Associated Press.

Tržište raste za 648 posto

Chris Hamilton,  marketinški menadžer u YouTubeu live streaming je nazvao "prirodnim slijedom napretka online videa što diže našu uslugu na viši nivo".  Ipak, YouTube neće biti prvak u uvođenju streaming video prostora što su odavno napravili Ustream.tv i Justin.tv. Međutim, YouTube je najveća platforma s video materijalima pa će vjerojatno vrlo brzo postati značajna snaga u brzorastućem video biznisu.

Prema posljednjim analizama , samo u zadnjih godinu dana u SAD-u je broj korisnika portala koji pružaju usluge streaminga porastao je za 648 posto što je pravi mamac i za oglašivače s obzirom da, prema statistici, korisnici i do sedam posto duže gledaju streaming video materijale od onih "prosječnih".