WhatsApp: Znate li što sve možete s popularnom aplikacijom?

WhatsApp, iphone, android, nokia, Windows phone, Symbian, mobilne aplikacije, WhatsApp, korisnici, rast, student, varanje, WhatsApp, mogućnosti, aplikacije, aplikacija, WhatsApp, WhatsApp, privatnost, hakeri, WhatsApp, prevarant, lažne poruke, WhatsApp, aplikacije, mobilne aplikacije, WhatsApp, aplikacija, mobilna aplikacija, WhatsApp, WhatsApp, aplikacija, opasnost, WhatsApp, Facebook socijalna mreža, žena, samoubojstvo, WhatsApp, novosti, WhatsApp, softver protiv malvera, mobilne aplikacije, zlonamjerne aplikacije, aplikacija, mobilna aplikacija, WhatsApp, malware, mobilne aplikacije, zlonamjerne aplikacije, WhatsApp, uređaj, prestanak, WhatsApp, špijuniranje, WhatsApp, WhatsApp, mobilne aplikacije, mobilna aplikacija, WhatsApp, promjene, WhatsApp, opcije, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, facebook messenger, spam, lažne informacije, WhatsApp, nove opcije, WhatsApp, problem, WhatsApp, WhatsApp, prevara, WhatsApp, pecat, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, WhatsApp, Whats
Evo savjeta kako izbjeći najčešće zamke, ali i za što sve ju možete upogoniti

Aplikacija WhatsApp trenutno ima 1,3 milijarde mjesečno aktivnih korisnika diljem svijeta. Kako to već biva u situacijama kad nešto postane popularno, njome se sad koriste svakojaki ljudi. Neće vam se uvijek svidjeti teme o kojima razgovaraju ili način na koji to čine.

No, kako izbjeći potencijalno neugodne situacije, a da pritom ne prekršite pravila lijepog ponašaju? Prvo što trebate naučiti je kako napustiti grupu.

No, prije no što se odlučite na taj korak razmotrite mogućnost uključivanja opcije utišavanja (mute), tako da vam aplikacija ne šalje poruke o tome što se događa u grupi već morate sami zaviriti kako biste vidjeli što se događa.

Ako baš želite u potpunosti napustiti grupu, iskusni whatsapperi predlažu da to učinite odmah ujutro, dok ostali putuju na posao ili su na drugi način zauzeti pa će im lakše promaknuti da vas nema ili pasti na pamet da vas dodaju.

Druga opcija je da se potiho iskradete usred živahne rasprave. Naravno, možete i otvoreno svima priopćiti kako odlazite te ponuditi opravdanje koje će razumjeti: nemate više novca na bonu, posao vam uzima previše vremena, partner ili partnerica su ljubomorni zato što toliko vremena provodite viseći na WhatsAppu...

Odlučite li ipak ostati, držite značajku mute u pričuvi (kucnite na informacije o grupi pri vrhu zaslona, naći ćete je na pola puta kad krenete skrolati prema dolje).

U pravilu, nikad nemojte WhatsAppom slati svoje golišave fotografije (ili bare ne u grupnom razgovoru), a psovanje držite pod uzdom. Zašto? Pa, nikad ne znate tko može napraviti snimku zaslona (screenshot) i gdje to može sve završiti.

Pripremite izlike za slučaj da zaboravite u kojoj se grupi nalazite, pa pošaljete krivu poruku krivim ljudima.

Ako vam idu na živce plave oznake koje pokazuju kad su sugovornici vidjeli vašu poruku, isključite ih. Imajte na umu kako nećete u tom slučaju moći vidjeti ni njihove oznake.

Evo i nekoliko savjeta kako se nositi u konkretnim situacijama.

Obitelj na WhatsAppu

Dobro je biti u kontaktu sa članovima obitelji, ali ponekad to može izgledati kao da nikad niste napustili roditeljski dom. Naoružajte se strpljenjem za roditelje koji ne znaju tako dobro koristiti WhatsApp poput vas. Podučite ih i objasnite im kad zapnu. I po stoti put, ako treba. Oni su vas naučili hodati i jesti. To je najmanje što možete učiniti.

Prijatelji koji vam nisu najdraži

Možda su to, recimo, ljudi s kojima više nemate puno toga zajedničkog osim što ste nekad davno dijelili školsku klupu? Ili znanci koje ste upoznali na nekom druženju, s kojima želite ostati u kakvom-takvom kontaktu ali ne i posvetiti im puno vremena?

WhatsApp može odlično poslužiti u takvim i sličnim situacijama. Brbljajući možete doznati sve što vas zanima (vjerojatno i još hrpu posve nevažnih informacija) a da ne gubite vrijeme na beskrajne kave i runde alkohola u kafiću.

Tajne grupe za kolege na poslu

Poslovna e-pošta je previše služben kanal komunikacije, često i prilično spor. Upogonite WhatsApp kako biste s kolegicama i kolegama brzo dogovorili sastanak te razmijenili informacije i najnovije tračeve. Ako tračate šeficu ili šefa, smislite im kodno ime.

Organizatori putovanja

Još jedno područje u kojem WhatsApp može uštedjeti vrijeme i živce. Bilo da dogovarate momačku ili djevojačku zabavu, vikend izlet ili dugotrajnije putovanje u egzotične krajeve, grupa na WhatsAppu može biti sjajan način kako to obaviti na najučinkovitiji mogući način.

Ne ide vam se baš? Napustite li grupu optužit će vas kako kvarite zabavu i kako ste dosadni. Stoga se pripremite na uzbuđene poruke prije odlaska i more fotografija te lovačkih priča po povratku.

Nevezani razgovori

Svaka grupa na WhatsAppu koja je posvećena određenoj temi prije ili kasnije potone u kaos razgovora koji sa spomenutom temom nemaju nikakve veze. Boljka je to stara koliko i brbljanje na internetu, za koju dosad još nije pronađen dovoljno učinkovit lijek.

Opet, trebat ćete strpljenja, ponekad i dosta snalažljivosti kako biste pratili razgovor koji vas zanima. Ili ga vratili na temu. Sretno s time.

Odmetnici

Što su teme o kojima raspravljate u grupi na WhatsAppu osjetljivije, to su veći izgledi kako će se prije ili kasnije dio vaše grupe odvojiti u zasebnu kako bi vas tračali. I to dok rasprava u prvoj grupi još uvijek traje.

Ne možete to spriječiti, pa je najbolje pomiriti se sa činjenicom da se to događa. Hoćete li u tome i sami sudjelovati? Procijenite sami, ali računajte na to da će vođenje razgovora na dvije strane dodatno oslabiti vašu ionako podijeljenu koncentraciju.

Cimeri

Umjesto ostavljanja poruka na stolu ili vratima, dodajte ljude s kojima privremeno dijelite životni prostor u grupu na WhatsAppu i rješavajte sve što treba riješiti. Poput, recimo, dogovora tko kad treba malo više privatnosti nego inače. Ili tko je na redu za pranje WC-a.

Odgoj djece

Dodajte članove obitelji u grupu, pa ju koristite za raspodjelu zadaća koje treba obaviti, korisnih savjeta, šaljivih sličica, dogovora tko koga kad i gdje treba pokupiti..., piše Guardian.