WhatsApp uvodi novu opciju: Ona bi vas mogla i puno koštati ako ne budete pažljivi

Najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka potvrdila je planove uvođenja sustava plaćanja unutar aplikacije, koji bi omogućio korisnicima međusobno tajno prebacivanje novca, piše Mirror.

Nisu se prvi toga sjetili

Najava je došla nakon što je WhatsApp proveo ograničeno testiranje s oko milijun korisnika. Ova će mogućnost prvo biti ponuđena korisnicima u Indiji, gdje oko dva milijuna ljudi koristi WhatsApp. Svi koji žele koristiti WhatsApp za prebacivanje novca morat će povezati svoj WhatsApp račun sa svojim bankovnim računom.
Druge platforme za slanje poruka, poput WeChata u Kini, već nude mogućnost mobilnih uplata i pokazale su se izuzetno popularnima. Slanje instant uplata već je moguće preko Facebook Messengera, no dodavanjem na WhatsApp moglo bi postati još popularnije.

Zamisao je da se male količine novca, koliko je potrebno za taksi kartu ili jednu rundu pića, mogu brzo i jednostavno slati prijateljima. No to isto znači i da će više tehnološki nastrojeni korisnici imati još jedan način da što brže isprazne novčanik bez da i izađu iz kuće.

S druge strane, ovo bi možda pomoglo zaustavljanju širenja WhatsApp prijevara koje navode ljude da pošalju bankovne detalje strancima. Tako jedna prijevara izgleda poput službene poruke WhatsAppa koja upozorava ljude kako je "probni rok" ove popularne aplikacije za instant poruke gotov.
"Naši zapisi ukazuju na to da je vaš jednogodišnji probni rok za WhatsApp prešao jednogodišnje razdoblje", navodi se u poruci. "Nakon završetka probnog roka na vašoj aplikaciji više nećete biti u stanju slati ni primati poruke. Kako biste nastavili koristiti WatsApp bez ometanja (!?) morate se pretplatiti na određeno razdoblje."
Bez obzira kakvu poruku primite, WhatsApp neće početi naplaćivati korištenje svojih usluga. No želite li ga spojiti sa svojim bankovnim računom ovisi samo o vama

net.hr